Mannen såg ett hål i skogen. Men det han hittade där inne… Vilken otrolig tur att han fann dem i tid!

Mannen blev orolig när han såg en ensam hund i skogen. Och som tur var började han undersöka det hela och följa efter hunden.

En man upptäckte att en hund vandrade omkring runt hans hem i Finland, och varje gång han försökte närma sig hunden så sprang hon iväg. Han blev misstänksam och började fråga runt i området om någon visste vems hunden var, men ingen visste något. Det var en tik, och han tyckte det såg ut som att hon skulle ha fått valpar nyligen.

Det var kallt ute och mannen var orolig för hunden. Han försökte locka på tiken med mat, och följde efter henne mot skogen. Där upptäckte han ett hål som tiken verkade vilja skydda. Det skulle visa sig att hon hade något speciellt där inne.

Bildkälla

hole1

I hålet fanns nio små valpar. Vägen upp var så hal och brant så att valparna inte kunde ta sig ut. Det var kallt och hade snöat under dagen så mannen kontaktade genast ett hundhem som kunde komma och hämta dem.

Bildkälla

hole3

Hundarna var inte vana vid mänsklig kontakt, och valparna var förmodligen födda i hålet. Det var så kallt så att de skulle ha frusit ihjäl inom en snar framtid, om de inte hade hittats.

Bildkälla

hole2

Ingen vet varifrån tiken kommer eller varför hon levde ensam i skogen. Men hon hade gjort ett bra jobb med att ta hand om valparna alldeles ensam.

Bildkälla

hole4

Alla hundarna togs omhand och tiken har nu fått ett hem. Hennes valpar kommer också få nya hem så snart de är gamla nog.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: