Mannen ser en ensam hund vid diket – upptäcker det fasansfulla och agerar blixtsnabbt

Som vilken dag som helst var Carlos på väg till ett jobb strax utanför stan. Men plötsligt, vid ett litet dike, fick han syn på någonting som rörde på sig.

Han stannade bilen, gick fram och fick se en hund som stod alldeles själv med ryggen mot honom.

Men när han såg hundens ansikte förstod han att någonting var väldigt fel – och agerade direkt. 

Det var en dag som vilken annan när rörmokaren Carlos Carrillo gick till jobbet. De var på väg ut till ett jobb när plötsligt han och hans kollega fick se någonting i ett dike vid sidan av vägen.

De kunde inte riktigt se vad det var för någonting – men de bestämde sig för att stanna bilen och ta sig en närmare titt. När de väl kom fram skulle de få se någonting fruktansvärt.

Bildkälla: Facebook/Hanoi Pet Adoption

Vid diket hade Carlos och hans kollega hittat en hund. Någon hade tejpat för hundens mun och lämnat den där – och nu var den i desperat behov av hjälp. Carlos förstod direkt att de behövde göra någonting.

De hjälpte hunden av med tejpen från munnen, lastade in den i deras bil och åkte iväg till ett adoptionscenter för djur inte långt därifrån.

– Han verkade må ganska bra. Han var väldigt kärleksfull och gillade att han fick uppmärksamhet och hade bara suttit där någon dag eller så, berättar Carlos för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Hanoi Pet Adoption

När de kom fram till adoptionscentret agerade hunden som om ingenting hade hänt.

Trots allt han hade varit igenom var den väldigt vänlig och viftade glatt på svansen åt de som kom fram för att hälsa på honom.

Bildkälla: Facebook/Hanoi Pet Adoption

Personalen på plats gjorde en undersökning, vilken visade att hunden mådde bra trots omständigheterna. Det som dock var negativt var att hunden fått en parasit, vilket krävde läkarvård, men inte någonting som hotade hans liv.

– Han förstod att han hade blivit räddad, han var så glad.

– Han slutar aldrig vifta på svansen, han är verkligen en riktig sötnos, berättar en person på centret för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Hanoi Pet Adoption

Det är oklart vem som lämnade den stackars hunden mitt i ingenstans, men klart verkar vara att de inte ville att hunden skulle fortsätta leva.

Som tur är vinner det goda alltid, och jag är så glad att Carlos och hans kollega stannade sin bil och hjälpte den lilla hunden. Alla djur har rätt till ett fint liv – och jag är helt säker på att han kommer hitta ett nytt hem fullt av bus och kärlek.

Carlos och hans kollega är riktiga hjältar som hjälpte den stackars hunden. Tveka inte på att dela vidare artikeln för att hylla deras fina aktion!