Mannen ser hund säljas som mat på gatan – då agerar han blixtsnabbt

Xingyi Danielle bor i Singapore. Samtidigt jobbar hennes pappa i Kina och det var där som han i förra månaden gjorde en fruktansvärd upptäckt. 

Pappan var ute och gick för att köpa middag. Och det var tydligen några andra också – fast med helt andra avsikter än pappan. 

I ögonvrån fick han syn på en grupp människor och när han gick närmare såg han att de sålde levande hundar – som var insvepta i påsar. På skylten såg han att det stod att hundarna kostade ungefär 800 kronor styck och att de var ämnade för slakt. 

Detta berörde så klart pappan enormt och han kunde bara inte titta bort och gå förbi. 

I stället köpte han en hund – och räddade ett liv. 

– Hans hem och miljö är inte så hundvänlig, så han kunde tyvärr inte köpa fler. Men han kunde åtminstone rädda en, säger Danielle till The Dodo

När pappan kom hem tog han ett kort på hunden för att visa hur illa den blivit behandlad på gatan av de hemska försäljarna. 

© Twitter

Hunden var fast i en liten säck. Som vilken råvara som helst och inte en levande varelse. Fruktansvärt! 

© Twitter

Men som tur var är han i goda händer numer. Danielle berättar att hennes pappa döpt sin nya vän till Doggo. 

© Twitter

Danielles pappa bor i en lägenhet där ägaren inte tillåter några husdjur. Därför har Doggo fått bo på pappans kontor tills man ordnat en bättre lösning. Hunden verkar dock trivas i frihet – titta bara hur mycket han utforskar! 

– Pappas kollegor klagar lite på hur Doggo ställer till, men han försöker hela tiden göra sitt bästa för att ge honom en bra miljö att vistas i, säger Danielle. 

© Twitter

Visst, Doggo kanske inte lever under de bästa förutsättningarna just nu, men han är åtminstone långt från den hemska upplevelsen på gatan – och vad som därefter kunde ha hänt om någon annan än Danielles pappa hade köpt honom. Hans spontana godhet gjorde verkligen skillnad, och Danielle säger att hon är väldigt stolt över sin pappa.

Det är hemskt som man behandlar hundar i vissa delar av världen! Det här är oacceptabelt och måste få ett stopp. 

Dela för att uppmärksamma den här frågan – så kanske det snart kan få ett slut en gång för alla!  

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.