Mannen som brände sin hund levande döms till det hårdaste straffet.

Hon fick namnet Lucky. Men hon hade allt annat än ett lyckligt liv. Pitbullen adopterades av en man i Virginia för att hon skulle få ett tryggt hem. Men istället band han hennes tassar och brände henne till döds. Nu har han äntligen blivit dömd till det hårdaste straffet man kan få för djurplågeri i USA.

I onsdags dömdes mannen till fem års fängelse. Efter att först ha nekat till brottet har han till slut även erkänt att han är skyldig.

Bildkälla

01

Under rättegången berättade han att hunden bitit honom och att han då slagit henne så hårt så att han trodde att hon var död. Han ska sedan ha bundit hennes ben, hällt tändvätska på henne och eldat upp kroppen.

Men veterinären som undersökt Luckys kropp har hittat bevis för att hon levde och stod upp när han tände elden.

– Jag kan inte förstå varför någon skulle vilja göra något sådant här. Jag tror inte någon av oss kan förstå det, sa Meghan Conti från Animal Control till WVEC i somras.

Bildkälla

02

Mannen är idag ångerfull till det han gjorde. I förhör har han sagt att han inte vet varför han gjorde det, och att han skäms väldigt mycket.

Hans fruktansvärda handling har väckt stort raseri i USA, och man kan väl säga att den här mannen inte är så populär bland djurvänner just nu. Många tycker att fem år är ett för lågt straff för den här mannen, men det är alltså det högsta straffet man kan få för den här typen av brott.

Jag är i alla fall glad att han blev dömd! Den här människan ska aldrig äga djur igen.

Vila i frid lilla Lucky.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna