Mannen som brände sin valp på spisen döms till fängelse.

I fredags dömdes 61-åriga Bradley Boley från Dallas till 15 månades i fängelse för djurplågeri. Han utsatte sin lilla chihuahuavalp för något av det värsta jag hört.

I februari 2014 hörde Bradleys granne hur valpen Buddy skrek inne i bostaden. När han tittade in i brevinkastet såg han rök, och började då banka på dörren. Bradley öppnade och synen som mötte grannen där inne var fruktansvärd.

Bradley hade placerat valpens hundbur på spisen och satt på plattan. Buren var tillverkad i plast och hade smält över hundens kropp.

Grannen övertalade Bradley att ta med valpen till veterinär. Men tyvärr var det försent. Chihuahuan hade brännskador på 100 procent av kroppen och veterinären var tvungen att avliva honom.

Bradley åtalades för djurplågeri, men vägrade erkänna brottet. Han påstod att det var hunden själv som satt på plattan.

Grannen berättade under rättegången att han inte trodde att det var någon olycka, eftersom Bradley tidigare hade sagt att valpen hade bitit honom. Dessutom hade Bradley slagit hunden tidigare.

Dessutom hade spisen en säkerhetsanordning som gjorde att man var tvungen att hålla in en knapp innan man kunde vrida på spisen.

Domaren tycker också att det verkade konstigt att Bradley inte skulle ha hört hundens skrik eller känt lukten av bränd plast, eftersom det hördes enda in till grannen.

I fredags dömdes Bradley, trots sitt nekande, till 15 månades fängelse för att ha plågat och dödat sin hund.

”Valpen led mer än något djur jag sett i hela mitt liv. Buddy hade ingen röst och jag ville att sanningen skulle komma ut” berättade polisen som utredde brottet.

Vila i frid lilla Buddy.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna