Mannen stannar bilen där ingen ser – det kameran fångar får blodet att koka hos djurvänner

Alla vi som någonsin haft en hund i vår närhet vet hur mycket kärlek och omtänksamhet den behöver. Hundar blir en extra familjemedlem som dessutom stöttar en annan i vått och torrt i livet. Det går inte att hitta en mer trogen vapendragare, skulle jag vilja säga, och jag vet att många håller med i uttrycket ”hunden är människans bästa vän”.

Men även om det är lockande att ha en hund i sin närhet måste man vara medveten om vilket ansvar det innebär att vara husse eller matte. Det går inte bara att hoppa in i någonting utan att tänka på att hunden behöver tas omhand under resten av dennes liv.

Olyckligtvis läser jag då och då historier om människor som inte kan ta ansvar för sina djur. Somliga ska helt enkelt inte ha djur! Därför delar jag den här tråkiga nyheten vidare.

Den här tråkiga historien tar sin början i amerikanska staden Dallas, Texas. På vägen vid Dowdy Ferry Road fångade plötsligt övervakningskameror någonting misstänksamt. På bilderna kan man se hur en förare kör av vägen, tvärnitar och smyger sig ut ur förarsätet. 

Därefter öppnar han bakdörren..

Som vi kan se på övervakningskameran lockar han ut hunden ur bilen, och släpper honom sedan vid sidan av vägen – innan han själv sätter sig i förarsätet igen och kör i väg.

Fullkomligt ofattbart! Och så klart inte alls lagligt.

Detta ska ha hänt i augusti och i september anhölls mannen av polisen för djurplågeri, skriver CBS 12 News.

Det visade sig vara en man som bodde i närheten av platsen. Polisen kunde inte få tag i honom. Men när en efterlysning gick ut så gick mannen själv till polisen samma dag.

De frågade hur han kunde göra någonting sådant. Svaret? Han ”försökte hjälpa sin syster att bli av med hunden eftersom systern inte kunde kontrollera henne”…

Hund övergiven av ägare.
Foto: Facebook

Vilket icke-svar, enligt min mening! Oavsett anledningen så kunde hunden tas omhand av djurorganisationen SPCA. Hon fick ett nytt namn av djurhjältarna som satte henne i säkerhet. Numer går hon under namnet Claira-Belle. Men vad de då inte visste var att hunden snart skulle få ett nytt namn igen. En ny familj stod nämligen redo att adoptera henne!

Hund med leksak övergiven av ägare.
Foto: Facebook

Den här förtjusande valpen heter nu KD och bor med sin nya familj. Hennes nya ägare har skrivit om hela historien på Facebook:

”Här kommer en uppdatering om den här söta valpen!! Claira-Belle (nu KD) har det väldigt bra här i sitt nya hem! Hon är troligtvis den snällaste hunden jag någonsin mött. Från och med att hon kom hit i lördags till nu har KD redan fört med sig så mycket kärlek in i vår familj. Hon tycker om att mysa på soffan, titta på tv och gå på promenad runtomkring i kvarteret. Hon är extremt lugn och är så älskvärd mot alla hon möter. Jag var lite nervös över hur hon skulle anpassa sig till sin nya miljö eftersom hon var så skygg när hon var på hundhemmet. Men den här fina tjejen har verkligen tagit mig med storm. Tack till er alla som räddat henne och till SPCA som förde oss samman. Mitt hjärta är så, så fullt av kärlek och tacksamhet!!”

Tack och lov fick historien om KD trots den tragiska inledningen ett lyckligt slut. Att behandla djur illa är alltid onödigt, och det tycker jag verkligen den här historien visar. Vissa ska helt enkelt inte ta hand om djur. I ett fall som detta skulle mannen så klart ha gett bort hunden till en annan familj direkt. Eller helt enkelt inte tagit hand om hunden i första taget.

Jag förstår inte hur folk kan missköta och överge sina djur. Kanske kan budskapet i den här historien göra världen till en lite bättre plats för några av våra pälsbeklädda vänner.

Alla djur förtjänar kärlek och omtanke! Dela gärna detta vidare om du håller med mig. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.