Mannen tror att björnungen är död – tittar närmare och tvingas till det förbjudna

Det är viktigt att ta hand om djur som är illa skadade och behöver hjälp för att överleva. Det gäller oavsett om det handlar om hundvalpar eller vilda djur som lever ute i naturen.

Men om djuret som behöver hjälp är en björnunge är det fullt förståeligt om man backar undan eftersom man själv kan bli ordentligt skadad av ungen och framför allt mamman.

Det här hade Corey Hancock från den amerikanska delstaten Oregon full koll på när han en dag fick syn på en livlös björnunge. Men trots att Corey svävade i livsfara beslutade han sig för att hjälpa den unga björnen.

Det var när Corey Hancock var ute och gick som han plötsligt höll på att kliva rakt över björnen. En första instinkt hade kanske varit att snabbt som attan springa därifrån eftersom situationen var livsfarlig.

Om mamman, som inte syntes till, plötsligt skulle dyka upp hade Corey kunnat råka mycket illa ut eftersom hon då troligen skulle försvara sin unge i rejäl ilska. Och trots att det allmänna rådet förstås är att inte vara i närheten av björnungar utan föräldrar kunde Corey Hancock, som den djurvän han är, inte tänka något annat än att han ville rädda den hjälplösa björnen från att dö.

– Jag tänkte på min tvåårige son, och jag såg en unge som förtjänade att leva, sa han i en intervju efteråt.

Björnen låg på rygg och rörde sig knappt men Corey Hancock agerade rådigt. Han virade in björnen i sin tröja och bestämde sig för att springa till bilen som var ett par kilometer bort. Eftersom björnen riskerade att dö vilken minut som helst var det bråttom och Corey sprang så fort han kunde. Samtidigt tog han en bild på björnen och la ut på Facebook för att be om hjälp.

Hjälp. Räddade en björnunge som hade lämnats för att dö. Var ska jag ta den? Den andas knappt och är inte särskilt kontaktbar”, skrev han.

Som tur är gick det snabbt.

Redan efter en kort stund hörde ett vildmarkscenter av sig för att ta hand om björnen. På väg dit fick Corey stanna flera gånger eftersom björmem blev allt sämre. Han utförde mun-mot-mun-metoden på björnen, och trots att den endast andades med ojämna mellanrum levde björnen när Corey Hancock svängde in på parkeringen.

Väl framme mötte personal upp, och tog över medan Corey åkte hem i stor ovisshet över hur det skulle sluta.

Redan nästa morgon tog han fram telefonen ringde han till centret för att höra hur björnen mådde.

Svaret var underbart. Corey Hancock hade räddat björnens liv med sin modiga insats och hyllades som en hjälte av personalen på centret.

Men trots den hjältemodiga insatsen, och att han faktiskt riskerade sitt liv, kunde Corey Hancock kunnat hamna i fängelse för sin handling. Oregons naturvårdsstyrelse hade kunnat döma honom till så mycket som ett års fängelse, vilket många djurvänner reagerat starkt på.

Men lyckligtvis kom nyligen beskedet att Corey Hancock klarar sig undan straff. Ett skönt besked enligt många, och faktum är att björnungen riskerade att dö utan hans modiga ingripande!

Dela gärna om du också tycker att Corey Hancocks ingripande förtjänar att hyllas!