Mannen upptäcker ensamma vargen i skogen – tittar på tassen och tar ett livsavgörande beslut

Inget djur förtjänar att sitta fast eller inlåst, oavsett storlek, ras eller plats på jorden. 

Men ibland kan det bli fel när människor tar sina friheter i naturen, som för den här vargen som fastande i en prärievargsfälla.

Men tur är då att de människor som satt ut fällan insett att det som skett var fel – och kom till undsättning på ett ögonblick.

I USA är det inte ovanligt att människor jagar prärievarg. Inte bara för att beståndet är väldigt stort, utan prärievargar har också haft en historia av att äta boskap och diverse husdjur. 

Det var säkerligen av den anledningen som den här mannen hade satt upp en prärievargsfälla, likt en sådan som förut använts på björnar men med betydligt mindre smärta för djuret. Problemet var bara att när de en dag återvände hittade de ett djur i fällan. Men det var ingen prärievarg.

Bildkälla: Youtube

En stackars varg hade närmat sig fällan och på något sätt fastnat. Fällan låser djurets tass, vilket gör det omöjligt att ta sig därifrån, men som tur var handlade det inte om några taggar som skadar djuret.

Männen som gillrat fällan insåg direkt att de behövde göra någonting för att hjälpa det vilda djuret, trots att deras egen säkerhet sattes på spel.

Bildkälla: Youtube

Med hjälp av en specialgjord planka, med ett hål i mitten som de kan sätta över tassen i skydd mot vargens mun, trädde de plankan över tassen och började lirka upp fällan. Efter bara några sekunder hade de lyckats – och vargen kunde snabbt återvända till tryggheten i skogen där den hör hemma. 

Tur för vargen var att männen var på plats så snabbt och det gör mig så glad att de tog det rätta beslutet att rädda honom. Inget djur förtjänar att sitta i en fälla – och som tur var kunde den här vargen fortsätta leva sitt liv i stillhet, utan närvaro av människor och deras fällor.

I klippet nedan kan du själv se när djurvännerna räddar vargen från fällan och släpper honom fri i skogen.

Jag blev varm i själen när jag fick se vargen springa tillbaka ut i det fria. Tveka inte på att dela vidare artikeln om du också tycker att alla djur förtjänar att leva i frihet!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.