Mannen vilar i gräset – då smyger vild gepard fram och gör det makalösa

Det finns alltid risker med att arbeta med vilda djur.

Som volontär arbetar Dolph Volker han för att rädda geparder i Sydafrika – men en dag fick han uppleva dem på lite väl nära håll.

Dolph Volker arbetar för den ideella organisationen Cheetah Experience, som verkar för att rädda de vilda geparder som finns kvar i Sydafrika.

Geparder är i vanliga fall extremt skygga och håller sig undan människor. Men på Cheetah Experience har man omhändertagit ett antal geparder, av flera skäl som att de har skadats eller övergivits, för att senare släppa ut dem i det vilda.

Dolph Volker hade arbetat i flera månader med geparderna på Cheetah Experience, när han en dag la sig ner i gräset i inhägnaden för att vila.

Då det hände det ovanliga. En gepard smög fram till honom när han låg i gräset – och la sig ner bredvid honom och började att gosa.

Först blev Dolph lite rädd, men rädslan släppte snabbt när det var tydligt att geparden inte ville honom något illa.

Så här skriver Dolph själv om mötet med geparden:

– Hon gillade verkligen mig, så mycket så att jag kunde lita på henne helt. Ju mer hon kände sig bekväm med mig, ju mer behandlade hon mig precis som en annan gepard. Hon tvättade, nafsade, bet, gosade, spann, la sig på mig och ville sova nära mig.

Titta in den fina filmen här! Det här mötet hör verkligen inte till det vanliga.

Geparder är tyvärr idag hotade, på grund av tjuvjakt och påverkan av människan. Dela gärna den här fina videon vidare, som visar vilken tragedi det vore om geparden försvann från vår natur. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.