Mannens återförening med hunden han räddat får mig att tro på sann vänskap

Att lämna sitt husdjur är alltid jobbigt, oavsett om det är över dagen eller en längre tid. 

För den här mannen skulle ett farväl vara för resten av livet, då hans nya fyrbente vän bodde på andra sidan jorden. Men trots att de var tusentals mil ifrån varandra, utan chans att ses, ville han inget annat än träffa den älskade hunden igen.

Då tog han ett beslut som förändrade allt.

Ken Wyrsch var en del av den amerikanska armen och var stationerad i Irak. Dagarna gick, men inte långt efter han kommit dit skulle han få en ny vän.

En liten hundvalp.

Bildkälla: Youtube/CBS

Hunden Ollie blev en del av soldaternas liv på basen. Varje dag fanns han vid deras sida och Ken blev som en fosterpappa till hunden. Tillsammans spenderade de många timmar vid varandras sida och de utvecklade ett starkt band..

”Han var där när vi lämnade basen för att åka ut på olika uppdrag, och han var där när vi kom tillbaka” berättar Ken för CBS SF.

Bildkälla: Youtube/CBS

Men en dag var det dags att åka hem till Kalifornien för Ken. Han insåg att han skulle behöva säga hej då till sin nya fyrbenta kompis – men när Ken kom tillbaka till USA skulle han få ett jobbigt besked.

Ken fick höra att basen skulle läggas ner, vilket också betydde att Ollie skulle vara tillbaka på gatan. Han insåg att det inte kunde hända. 

Bildkälla: Youtube/CBS

Direkt slängde Ken sig på luren och kontaktade en internationell djurorganisation. De lyckades lokalisera Ollie – och Ken visste vad han ville göra. Ollie skulle starta ett nytt liv med sin nye vän i USA.

En månad senare var allting klart. Efter en lång och bullrig flygtur var Ollie äntligen i Kalifornien och på flygplatsen fick han återse Ken igen efter så länge isär.

Bildkälla: Youtube/CBS

Lyckan hade inga gränser – och du kan se hela återföreningen i klippet nedan.

Det här är sann glädje! 

Jag är så himla glad att Ollie och Ken äntligen får vara tillsammans igen. Känner du någon som bara måste se den fina återföreningen får du gärna dela artikeln vidare!