Mannens vänskap med vilda gåsen förbluffar tusentals.

Dominic Ehrler var ute på promenad i stadsparken när gåsen Mario kom fram till honom första gången. Han förstod det inte först, men Mario hade bestämt sig för att de två skulle bli vänner.

Varje gång Dominic kom till parken sprang Mario fram till honom. De flesta andra gässen i parken höll sig till varandra, men Mario var annorlunda. Det var som att de hade ett speciellt band till varandra.

– När du inser att ett djur känner en ovillkorlig kärlek för dig, vad gör du då? berättar Dominic för CBS.

Bildkälla

gas2

Mario höll sig aldrig mer än ett par meter från sin kompis, och när Dominic skulle åka hem ville Mario följa med. Det hände till och med att han flög efter Dominics motorcykel. Då kunde han inte göra annat än att vända tillbaka till parken, och vänta på att Mario skulle somna.

Bildkälla

gas1

De båda vännerna blev snabbt kända i staden. Varje dag gick de promenader tillsammans och Mario ”skyddade” till och med sin kompis från omgivningen. När de mötte hundar brukade han väsa åt dem.

Bildkälla

gas3

Efter ett tv-inslag blev Mario lite för känd, och kommunen bestämde att han skulle flyttas till Los Angeles Zoo för sin egen säkerhet. Dominic hälsar på i princip varje dag, och Mario blir överlycklig varje gång.

Han berättar att vänskapen med Mario har förändrat hans sett att se på djur.

– Jag äter inte fågel längre. Jag brukade tycka att fåglar var korkade. Det här har förändrat allt.

Här nedan kan du se en film på de båda vännerna tillsammans.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna