Marcus Oscarssons stora sorg över avlivade labradorerna: ”Ni finns med oss i våra hjärtan”

Labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuris öde har lämnat få oberörda. Hundarna som användes i djurförsök vid Göteborgs universitet, avlivades under torsdagen.

Nu uttrycker Marcus Oscarssons sin stora sorg efter tragedin.

”Världen kan vara grym, till och med mot våra fyftota vänner”, skriver han på Instagram.

Ödet med labradorerna har berört inte bara svenska folket men även sträckt sig utanför rikets gränser. Kändiskomikern och djurvännen Ricky Gervais och Downton Abbey-skådespelaren Peter Egan har engagerat sig och vill att universitet ska sluta med försöken.

Även Anders Bagge erbjöd sig att adoptera hundarna. Men allt var förgäves.

Avlivades trots massiva protester

Under torsdagen avlivades labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri. Deras tragiska öde har väckt starka känslor hos många. TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson är en av dem.

”Världen kan vara grym, till och med mot våra fyftota vänner. Djurförsök är bland det absolut värsta jag känner till”, skriver Marcus Oscarsson på Instagram och fortsätter:

”När svenska skattepengar år 2019 går till sådan här kontroversiell verksamhet är det självklart att allmänheten kräver svar på varför det år 2019 inte finns modernare metoder som inte innebär plågsamma djurförsök”.

https://www.instagram.com/p/BubnngmHCaU/

Marcus Oscarsson: ”Nu är det hemska över och ni är i himlen”

Vidare skriver Marcus Oscarssons att hans tankar finns hos labradorerna, vars liv tog slut alldeles för tidigt på grund av ”otäcka djurförsök”.

”Nu är det hemska över och ni är i himlen. Vi är många miljoner som tänker på er ikväll och ni finns med oss i våra hjärtan”, skriver han.

Vilka fina ord Marcus, det lämnar ingen oberörd av din fantastiska kärlek för dessa fantastiska djur!