Mardrömmen är över på 3 min – redan efter 34 sekunder inser jag varför detta måste delas vidare

Skräp i naturen kan leda till en plågsam död för djuren. De kan fastna i det, äta det eller skära sig på det. Aluminiumburkar som slängs följer ibland med skördat gräs på sommaren och förvandlas till vassa skärvor i fodret till många djur.  Det finns ingen siffra på exakt hur många djur som skadas varje år. Men under 2006 och 2007 rapporterades att drygt 2 200 kor fått i sig något vasst i Sverige.

Jag varnar för att filmen här nedanför är väldigt otäck, och ingenting för känsliga. Men på samma gång är den en ovärderlig tankeställare och påminnelse som alla borde se. Jag kommer ALDRIG mer slänga skräp, och om jag ser något kommer jag plocka upp det. Gör det du också.

När djurvännerna från Animal Aid hittade den svårt skadade tjuren Tingu hade de ingen aning om omfattningen. De förstod att han ätit något farligt, då hans mage var väldigt uppsvullen. Men omfattningen avslöjas inte förrän de opererar honom. 

OBS! Varning för starka bilder!

Det värmer onekligen hjärtat att se Tingu i dag. Lycklig, pigg och helt frisk – allt tack vare djurvännernas avgörande insats. Nu hjälps vi åt att dela detta vidare, så att fler kan inse farorna med att slänga skräp i naturen.