Marie hittade kattunge som brännskadats och torterats: ”Såg hur hela örat släppte”

När Marie Turunens dotter Sofia hörde ett förtvivlat jamande från buskarna tittade hon genast efter och hittade till sin stora fasa en brännskada kattunge.

Någon eller några hade roat sig med att skada den endast fem veckor gamla kattunge, som hade brännskador på både svans, öron och runt nosen.

– Mest troligt är att någon lekt med en cigarett och bränt av öron och svans på den, säger mamma Marie, som nu tagit hand om den herrelösa kattungen, i en intervju med Aftonbladet.

Då kattälskaren Sofia redan hade fyra katter hemma tog hon med sig den plågade kattungen hem till sin mamma Marie.

– Hon berättade att jamandet lät så hjärtskärande och att kattungen var väldigt medtagen, säger Marie till Aftonbladet.

Marie tyckte att det såg ut som att någon tänt eld på den lilla kattungen, och sedan klippt av öronen. Men veterinären menade det var mer troligt att någon bränt den med en cigarett, eftersom att öronen var kvar.

Posted by Helena Turunen on Sunday, 16 June 2019

Örat lossnade av brännskadorna

Brännskadorna var dock svåra, något Marie märkte när hon skulle bada katten.

– Men när jag gjorde det så såg jag hur hela örat släppte och jag fick en chock. Hon började skaka i hela kroppen, så vi åkte direkt till veterinären igen.

 

Posted by Sofia Turunen on Wednesday, 12 June 2019

 

Händelsen är polisanmäld, och nu är katten, som de döpt till Turis, snart återställd, men det har krävts många vändor hos veterinären, vilket kostat en hel del.

För att täcka upp för kostnaderna har Maries döttrar startat upp en Facebooksida med syftet att samla in pengar för Katten Turis Kamp, som sidan heter.

Dela gärna för att uppmana fler att hjälpa till i Katten Turis kamp.