Marsvinet är nära att slukas av lågorna. Då tar brandmännen ett beslut som räddar Rodneys liv.

En brand bröt ut i en villa i Florida i förra veckan. Inga människor kom till skada i branden, men när brandmännen kom till platsen förstod de snabbt att det fanns någon annan som behövde deras hjälp. Marsvinet Rodney var kvar i huset.

Brandmannen John Williams från Polk County Fire Rescue skyndade sig in i det rökfyllda huset för att hämta Rodneys bur.

Bildkälla: Facebook

Bild: Facebook

Rodney hade andats in så mycket rök så han behövde syrgas, men brandmännen hade inte någon syrgasmask anpassad till marsvin. Så de fick improvisera. Rodney fick låna en mask som egentligen är till för små barn.

Bildkälla: Facebook

Bild: Facebook

Det fungerade! Sakta med säkert piggnade det lilla marsvinet till.

Bildkälla: Facebook

Bild: Facebook

”Han mår bra! Jag är så otroligt tacksam för att Polk County Fire Rescue räddade Rodney. De var väldigt snälla mot både honom och mig.” sa Rodneys ägare Kristi Waller till The Dodo efteråt och fortsätter: ”Jag har väldigt mycket respekt för brandmän, men när jag såg dem bry sig så mycket om något så litet bara för att det betyder så mycket för vår familj blev jag väldigt berörd.”

Bildkälla: Facebook

Bild: Facebook

Allt liv har betydelse! Jag tycker det var fantastiskt gjort att brandmännen räddade Rodney från branden. Trots att han är så liten är han ju en älskad familjemedlem. Nu hoppas jag att hela familjen kan återhämta sig efter denna jobbiga händelse.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.