Martin körde för fort och skrämde ryttaren med lastbilen. Hans ursäkt hyllas nu av tusentals.

”Jag vill be tusen gånger om ursäkt till dig tjej med häst som jag passerade i alldeles för hög hastighet på prästavägen i Höganäs. Det är inte min stil alls. Jag vet bättre än så!” Så inleder lastbilschauffören Martin Nilsson en inlägg på Facebook som i skrivande stund har delats av över 3 500 människor. Martin skrev inlägget efter att ha passerat en ryttare och hennes häst på prästavägen i Höganäs i måndags. Nu vill ha be om ursäkt, och förklara varför han inte bromsade.    

Martin är uppväxt med hästar och har stor respekt för både dem och deras ryttare. Därför fick har extra dåligt samvete efter att ha passerat en tjej och hennes häst i hög hastighet med sin lastbil i måndags. Händelsen kunde ha slutat riktigt illa och Martin ville be om ursäkt. Han visste inte vem tjejen var – men fick en idé och la ut ett inlägg på Facebook.

Så här skrev han i inlägget:

Kan alla dela detta så det kommer fram till rätt person?
Jag vill be tusen gånger om ursäkt till dig tjej med häst som jag passerade i alldeles för hög hastighet på prästavägen i Höganäs. Det är inte min stil alls. Jag vet bättre än så!
Jag upptäckte dig försent för att våga bromsa. (Mina bromsar skriker)
Jag brukar inte förespråka att alla ska ha varselväst men i detta fallet hade det varit perfekt. Om du tjej läser detta och känner igen min lastbil på bilden så ska jag gottgöra dig med en ny fin gul varselväst.
Hoppas inte jag ställde till det allt för mycket?

Martin berättar för tidningen Hippson att han hade hållit hastighetsbegränsningen på vägen, men det gick ändå alldeles för fort för att passera en häst. När han såg hästen var han bara tio meter ifrån och vågade inte bromsa.

– Min fot var på bromsen, men jag vågade inte trycka till. Som bromsarna är utformade låter de nästan som kyrkklockor om jag bromsar för hårt. Så det gällde att tänka på det också och inte skrämma hästen, berättar han.

Trots att han passerat i hög fart verkade hästen ta det hela med ro, och allt slutade väl. Men Martin ville ändå be tjejen om ursäkt.

Efter att han publicerat inlägget på Facebook svämmade hans sida över av meddelanden och positiva kommentarer. En timme senare hörde tjejen med hästen av sig. Hon bad om ursäkt över att hon sett arg ut tackade nej även till erbjudandet om en reflexväst.

– Hon var väldigt trevlig och hade redan en reflexväst i stallet, så hon behövde ingen, förklarar Martin.

Jag är så glad att det slutade väl och att Martin till slut kom i kontakt med tjejen. Ta det lugnt på vägarna där ute, och tänk på att alltid använda reflex så att ni syns ordentligt!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.