Matbutikens underbara pantknapp hyllas av tusentals djurvänner på nätet.

Pantstationer är något som finns utplacerat på mängder av matbutiker över landet och tanken bakom uppfinningen är verkligen utmärkt. Genom att lämna tillbaka använda plastflaskor får vi någon krona tillbaka samtidigt som vi gör en god insats för miljön. Sedan några år tillbaka finns det på flera pantmaskiner en knapp där du som kund kan välja att skänka panten till någon form av välgörenhet. En idé som bara stärker argumenten till varför du ska orkar ta dig till affären med gamla pantflaskor. Och nu har några matbutiker i Hällefors utvecklat konceptet ytterligare på ett alldeles strålande sätt.

Sedan några dagar tillbaka finns nämligen möjligheten att på ICA Supermarket Hallen och ICA Supermarket Jouren i Hällefors möjligheten att skänka din pant till Hundstallet och Örebro katthem, skriver Hundstallet på sin Facebook-sida.

Bildkälla: Hundstallet (Facebook)

På så sätt kan den som pantar flaskor både göra en fin insats för miljön samtidigt som den skänker pengar till föreningar som gör en fenomenal insats för att ta hand om och hjälpa katter och hundar.

Bildkälla: Hundstallet (Facebook)

Det här är utan tvekan en strålande idé och ytterligare en perfekt anledning för att orka släpa med sig all pant till affären. Alla pantmaskiner i Sverige borde erbjuda en möjlighet att skänka panten till någon form av välgörenhet, oavsett om det handlar om djur eller människor. Ingen kan ju göra allt, men alla kan göra något.

Sedan några dagar tillbaka stoltserar ICA Supermarket Hallen och ICA Supermarket Jouren i Hällefors med pantmaskiner där…

Publicerat av Hundstallet den 26 januari 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna