Matte hittar hunden skjuten med pil – chockas när hon ser detaljen på skaftet

Jag mår alltid lika dåligt och blir upprörd av att se när hundar, och djur i allmänhet far illa, oavsett om det handlar om en olycka eller medvetet våld.

Det sistnämnda var någonting som verkade stämma in på hunden Cosmos, vars matte hittade honom i trädgården med en pil genom kroppen.

Då fick hon syn på någonting på skaftet – något som fick henne att ringa polisen direkt.

Hunden Cosmo var familjen Redicks stora kärlek. Han var precis som en familjemedlem och var med familjen på alla äventyr du kan tänka dig.

Men en dag skulle matte Christine få se varje hundägares fasa. Hennes hund hade råkat illa ut, men det var inte vad som helst som skett. Det hon fick syn på fick Christines hjärta att gå itu.

Bildkälla: Youtube

Hennes granne ringde och berättade de fasansfulla nyheterna. Cosmo hade blivit skjuten med någonting som gått rakt igenom kroppen. Det visade sig att någon skjutit en pil mot honom.

”Hon hade kommit hem från jobbet och sett vår hund sitta i deras trädgård med en pil rakt igenom bröstet”, säger matte Christine till News 5 Cleveland.

Skadad, men vid medvetande låg nu den stackars hunden alldeles ensam – och Christine rusade till hans hjälp.

Bildkälla: Youtube

De skyndade sig till sjukhuset där läkaren konstaterade att de hade två val. Antingen sövde de ner honom eller så försökte de rädda hans liv med en akut operation. Familjen valde det senare alternativet – ett alternativ som skulle visa sig vara lyckat.

Röntgenbilderna visade att pilen som Cosmo skjutits med missat alla vitala organ, hans hjärta och lungor, med några millimeter. Till allas glädje skulle han bli helt återställd från den fruktansvärda händelsen.

Bildkälla: Youtube

Hittade ledtråd på pilen

Ingen visste vem som hade kunnat göra det här mot den lilla hunden. Men polisen skulle hitta en ledtråd som visade sig vara avgörande.

På pilskaftet stod ett namn – ett namn på en 16-årig pojke som bodde i närheten.

Bildkälla: Youtube

16-åringen konfronterades av polisen och erkände att han hade skjutit hunden. Men han förnekade att han gjort det med mening utan att allting var ett misstag. Han trodde nämligen det var en prärievarg när han var ute och jagade.

Oavsett om tonåringens historia stämmer eller inte kan jag bara känna stor glädje över att Cosmo klarade sig helskinnad efter den fruktansvärda händelsen. Förhoppningsvis får han i framtiden slippa smärta och allt vad det innebär att bli skjuten  – och i stället få njuta av det fina och glada liv ett djur förtjänar i alla lägen,

Alla djur förtjänar att få leva i trygghet och glädje. Tryck på DELA här under om du håller med.