Michael räddar sjuka hunden Milo från gatan – 70 dagar senare händer något helt fantastiskt

Vi har tidigare berättat om svenske Michael Baines och hans fantastiska arbete med gatuhundarna i Bangsaen i Thailand. Han lagar varje dag mat till runt 80 gatuhundar i området och placerar ut den på olika platser där hundarna rör sig. Han har även räddat flera hundar från gatan och sett till att de får komma till riktiga hem. 

En av hundarna som Michael har räddat är Milo.

Milo upptäcktes första gången av några studenter på universitetet i Bangsaen. De kontaktade Michael och berättade att hunden de hittat förmodligen behövde hjälp, eftersom han verkade lida av en hudsjukdom.

Michael åkte dit, och hittade den 7 månader gamla valpen i stort behov av hjälp. Milo skrek rakt ut av rädsla när Michael försökte lyfta upp honom.

– Det tog ungefär 5 minuter sedan fick jag tag i Milo med hjälp av min personal. Vi åkte till kliniken och där kunde vi fastställa att han hade en svår demodex, berättar Michael för Newsner.

De startade behandlingen omedelbart.

Milo var liten och skör och hade nästan ingen päls kvar på kroppen, men efter lite tid med medicin och kärlek från hans nya fosterfamilj förändrades han. 

– Självförtroendet hade kommit tillbaka och Milo var som en ny valp igen, berättar Michael.

Efter 50 dagar mådde Milo mycket bättre.

Det var nu det riktigt underbara hände! Michael hittade en familj i Phoenix Arizona, USA, som ville adoptera Milo. De tyckte att han skulle passa utmärkt hos dem och deras tre andra hundar.

70 dagar efter att Michael hade räddat Milo var det dags att säga hejdå. Strax före jul åkte Milo till USA för att flytta in i sin nya familj.

Idag mår Milo bra. Han stortrivs i sin nya familj, och har fått uppleva snö för första gången i sitt liv. 

Lycka till i USA fina Milo!

Tack för att du räddade Milo, Michael! Vilket underbart arbete du gör för hundarna i Bangsaen. Fortsätt att göra det du gör!

Läs också: Svenske Michael matar 80 gatuhundar i Thailand varje dag.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.