Mikael räddade honom från gatan i Ecuador. Så här lever Arthur idag.

Gatuhunden Arthur berörde en hel värld när han för ett år sedan slog följe med Mikael Lindnord och det svenska VM-laget i Multisport under VM i Ecuador. Nu bor han med Mikael här i Sverige och har blivit en självklar medlem av familjen.

Det började med att Mikael Lindnord, som var ledare för det svenska teamet, gav honom en köttbulle. Under 20 timmar sprang Arthur sedan i djup lera bredvid Mikael. När utmaningen gick över till paddling trodde alla att Arthur skulle vända, men till allas förvåning följde han efter.

Mikael beslutade sig för att ta med Arthur hem till Sverige, och nu lever den före detta gatuhunden hos honom i Örnsköldsvik.

Bildkälla

arthur2

I maj sprang Arthur bredvid husse igen, under det globala välgörenhetsloppet Wings for Life World Run. Loppet genomfördes i 35 länder för att samla in pengar till forskning kring ryggmärgsskador.

– Arthur älskar verkligen att springa. Det är absolut det bästa han vet – och gärna länge och långt, även om han är en riktig myshund också, berättade Mikael Lindnord för Kvällsposten.

När han inte är ute och springer njuter Arthur av att äntligen kunna ta plats i en familj.
– Han hade nog fått rätt mycket stryk i sitt liv. Nu älskar han att lägga sig raklång över golvet så vi måste kliva över honom. Han är trygg här, det känns som hans lyx att få ta plats, berättar Mikael för Aftonbladet.

Arthur har blivit hemmastadd i Örnsköldsvik och det har hänt mycket sen han flyttade dit. Familjen har utökats och består idag av Arthur, Mikael, frun Helena, dottern Philippa och lilla sonen Tor. Mikael berättar att Arthur välkomnade Tor till världen med två pussar på huvudet, bara 24 timmar efter att han var född.

– Jag har haft en himla tur – han är världens mysigaste hund.

Bildkälla

arthur1

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna