Mikéla lämnade sin hund på dagis – två timmar senare var han död: ”Min bebis”

I torsdags lämnade Mikéla sin hund Zimba på hunddagis i Uppsala som vanligt.

2,5 timmar senare var han död. Han hade blivit ihjälbiten av en annan hund, rapporterar Aftonbladet.

Zimba som är av rasen Prazky krysarik, en liten hund på ca 2 kilo, hade varit ledig från hunddagiset i en vecka och skulle åter igen in i riutiner.

Mikéla lämnade honom precis som hon gjort de senaste tre åren. Men den här dagen blev ingenting som vanligt.

Foto: Facebook

Efter bara två timmar på dagiset ringde Mikélas telefon.

– De sa att det hänt någonting med Zimba och att de var på väg in till djursjukhuset i Ultuna. Jag var där 9.08 och då var allting över, säger Mikéla.

Var redan död

När Mikéla kom fram till veterinären låg Zimba på en bänk med en filt över sig. Veterinären konstaterade att han var död och berättade att han blivit biten av en större hund. Han hade bitmärken både över nacke och strupe.

Hunden som attackerade Zimba ska ha varit under inskolning och när personalen tillfälligt lämnade rummet för att ta emot andra hundar attackerades Zimba.

Vill uppmärksamma andra

Till Aftonbladet säger Mikéla att hon inte är arg på ägaren till den berörda hunden men att hon vill göra andra hunddagis och andra hundägare uppmärksamma på händelsen.

– Det var min bebis. Jag har haft honom i tio år och han kom till mig när han var sju månader. Han har varit med mig överallt, alltid 24/7. Mitt syfte med det här är att få alla andra dagisverksamheter att vakna upp och förstå vikten av att ha koll på vad man håller på med och hur snabbt det kan gå. Och alla som har för avsikt att skaffa en hunddagisplats bör göra god research innan. Inte bara gå dit på studiebesök och nöja sig med det man ser, säger hon till Aftonbladet.

Mikéla har berättat lite kort om händelsen i sociala medier och tusentals människor har reagerat på den fruktansvärda händelsen.

❤️❤️❤️ Idag hände det som inte fick hända. Zimba blev ihjälbiten på dagis. Jag håller på att gå sönder! 🙏🏻🐶

Gepostet von Mikéla Muster am Donnerstag, 20. August 2020

Anmälan till polis och länsstyrelse är gjord.

Usch så hemskt! Våra tankar går till Mikéla som förlorat sin älskade hund. Och till Zimba såklart, vila i frid fina vovve.

Dela gärna artikeln för att uppmärksamma andra på händelsen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required