Militärhunkar poserar med gatuhundar för att samla in pengar. Resultatet? Jag måste bara ha en kalender!

De är snygga, vältränade och hjältar som har slagits för sitt land. Nu lånar krigsveteranerna ut sina fotogeniska kroppar för att samla in pengar till gatuhundar. Det här får mig att vilja skänka pengar med en gång!  

I The Hearthrobs and Hound Dogs 2016 poserar krigsveteraner med gatuhundar. 

Bakom idén finns fotografen Ricki Beason som kom på att man kan använda veteranerna för att samla in pengar till gatuhundarna, och uppmärksamma att de behöver hjälp med personer och familjer som vill adoptera hundarna.
”Min passion för att rädda hundar i nöd började för sex år sedan när jag själv adopterade min första omplaceringshund Blue”, säger fotografen till The Dodo.

”Jag bestämde mig för att starta ett projekt som inte bara skulle gynna de inblandade hundarna som räddats utan också öka medvetenheten, att få folk att förstå att räddningshundar är lika attraktiva som designerhundar/renrasiga.” skriver fotografen Rick Beason.

De här hundarna nedan var med i förra årets kalender, då togs bilderna tillsammans med brandmän. Och det gav verkligen resultat, hundarna nedan har i dag fått hem tack vare uppmärksamheten kalendern fick.

Den här söta hunden är ett exempel på en av dem som fick komma till ett tryggt hem i en familj…

Inför 2016 års kalender ville fotografen testa något nytt och kom på att man kunde använda krigsveteraner. Till kampanjen ställde 12 militärer upp.

”Att använda krigsveteraner och gatuhundar är ett bra sätt att få folk uppmärksamma på hundarnas situation och den insats som våra krigsveteraner har gjort” skriver fotografen Rick Beason.

Alla intäkter som kalendern drar in går oavkortat till djurhem och djurskydd i Austin, Dallas och Houston.

”Räddningshundar är vackra och fulla av mer kärlek än någon kan tro. När det gäller veteraner, vill jag att folk ska se ansiktena på de som har tjänat vårt land. Det här är inte manliga modeller, det här är inte skådisar, utan de här männen är verkliga hjältar. De här veteranerna har kämpat för vårt land och satt sina liv på spel för vår frihet och de har ärren som bevisar det.” skriver fotografen.

Här hittar man mer information om kalendern.

Vi på Newsner djur älskar initiativ som detta, gilla om du också gör det!