Millie var minuter från att dö. Men veterinärens ord förändrade allt. Vilken tur att det gick bra!

Cissi Mellström, 33, har haft sin labradortik Millie sedan hon var 12 veckor och beskriver sin hund som världens goaste lilla tjej. Millie älskar alla människor och har ett hjärta av guld. Dessutom älskar hon mat. Alla som har eller har haft en hund vet hur mycket den betyder. Det värsta man kan tänka sig är att förlora den. Cissi vet precis hur det känns att känna den rädslan – för några veckor sedan var hon nära att förlora sin hund.

En fredag blev Millie sjuk. Hon var på dagis som vanligt när Cissi fick ett samtal från personalen som berättade att hunden hade kräkts ett par gånger. Cissi hämtade hem henne till bostaden i Stockholm och Millie blev bara sämre. Till slut kräktes hon så ofta som var tionde minut under flera timmar. Cissi misstänkte att det var vinterkräksjukan, som även hundar kan drabbas av.

Foto: Privat

millie i skogen

Men när Millie fick blodig avföring på kvällen blev Cissi riktigt orolig och ringde djursjukhuset. De tyckte att Mille skulle stanna hemma för att se om det blev bättre.

Nästa dag var Mille väldigt medtagen.

– Jag ringde då djursjukhuset och berättade att hon var mycket matt. Eftersom jag varken har bil eller körkort googlade jag fram numret till Svenska Djurambulansen som jag tidigare hört talas om via media samt sett åka förbi. Detta blev mitt hopp! På 45 min var de hemma hos mig, berättar Cissi för Newsner.

Cissi hjälpte Mille ut genom dörren när hon plötsligt föll ihop. Ambulansföraren fick hjälpa till att bära Mille till bilen.

När de var på plats på sjukhuset konstaterade veterinären att Mille var mycket sjuk, men förmodligen skulle piggna till efter lite dropp. Cissi åkte hem medan Mille fick stanna över natten.

Foto: Privat

millie sjuk

– Efter några timmar blev jag uppringd av personalen på djursjukhuset som sa att Millies tillstånd blivit kraftigt försämrat. Hon var nu inlagd på IVA och hade dubbla hjärtslag och dåliga njur- och levervärden, berättar Cissi.

Millie fick antibiotika och stannade kvar på sjukhuset. Cissi låg hemma och var skräckslagen.

– Under helgen fick Millie skakningar och ryckningar i huvudet, och jag fick beskedet att Millies chans till att överleva minskade allt mer för varje dag.

När Cissi besökte sjukhuset för att hälsa på Mille kände hon knappt igen sin hund. Men efter att ha pratat med Millies intensivvårdsläkare fick hon hopp igen.

– Hon blev allt piggare och hjärtat hade börjat slå normalt. Hon hade ingen aptit men klarade av att gå ut och göra sina behov. Ingen kunde tro att detta var sant.

Under onsdagen fick Cissi äntligen hämta hem sin hund, och idag lever Mille ett glatt och friskt liv tillsammans med sin matte. Veterinärerna vet fortfarande inte varför Mille blev så sjuk, men en sak är säker:

– Hade vi inte fått hjälp av Svenska Djurambulansen på en gång hade hon inte klarat sig. Det hängde på minuterna, avslutar Cissi.

Foto: Privat

millie landet

Tack för att du delade med dig av din historia Cissi. Vilken tur att Mille blev frisk!

Svenska Djurambulansen är en ideell förening som transporterar skadade eller sjuka djur till veterinär. För djur och djurägare är det helt gratis att åka med.
Just nu har de 3 djurambulanser som täcker Västra Götalands län och 2 djurambulanser som täcker Stockholms län. Visionen är att en dag finnas i hela Sverige.
Vill du hjälpa till att stödja Svenska Djurambulansen kan du bli månadsgivare. Här kan du få mer information.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.