Mini-vilddjuret blir förälskad i sin skötare – deras lek är det sötaste jag sett

Den Tasmanska djävulen har ett oförtjänt dåligt rykte. Många tänker bara på seriefiguren Taz, som springer runt och ställer till med oreda. Det är inte speciellt konstigt att tycka så, för de kan vara aggressiva och är det enda köttätande pungdjuret. Men en titt på denna lilla bebis och även det mest frusna hjärta smälter.

Det utrotningshotade djuret lever bara i Tasmanien och blir ungefär lika stor som en hund. Men lill-killen i denna video är mycket mindre – han får plats i en handflata.

Joey, som den tasmanska djävulen heter, har verkligen blivit kär i sin skötare på naturparken Devil ark i New South Wales. Och det är svårt att säga något annat än att kärleken är besvarad när man ser denna video.

Skötaren ger Joey massage på magen och man kan verkligen se hur den lilla krabaten njuter. Men det som händer när de leker följa John är till och med snäppet bättre. Det är svårt att förklara känslan – man måste helt enkelt se det för att förstå.

Tim Faulker, som skötaren heter, säger att han delade denna video för att göra människor uppmärksamma på hur få tasmanska djävular det finns kvar – och hoppas att det kan rädda arten från att utrotas.

Kolla in videon i spelaren nedan och se själv hur gullig lilla Joey är när han leker med sin skötare.

Alla djur förtjänar att leva. Dela gärna detta för att uppmärksamma de tasmanska djävularnas utsatta position.