Mirakelhunden Watkins överlevde mot alla odds och adopterades av sin räddare.

I maj i år fick Stephanie Smith-Justus ett telefonsamtal från en orolig granne. Grannen hade sett en hund i väldigt dåligt skick utanför huset och han visste inte vad han skulle göra med den.

Stephanie arbetar på Buchanan County Humane Society i Virginia, och driver även ett lokalt hundhem i området. Så när hon hörde att det fanns en hund som behövde hjälp tvekade hon inte en sekund.

Hon och hennes man rusade ut för att leta, men hittade inte hunden först. Efter att ha sökt igenom skogsområdet vid slutet på gatan var de nära att ge upp. De var då de såg honom. Han låg i en hög av löv och den magra kroppen var nästan helt naken. Hans fötter var svullna och huden sårig. ”Stephanie, jag tror inte att han kommer överleva” sa Stephanies man till henne, enligt The Dodo.

Bildkälla

01

Men de ville ge hunden en chans och tog honom med sig. Hunden, som senare skulle på namnet Watkins, hade en allvarlig form av skabb som han förmodligen ärvt från sin mamma. Det såg ut som att hans hud var brännskadad.

Bildkälla

02

Som tur var hade det nyligen flyttat in en veterinär på samma gata som Stephanie och hennes man. Så de skyndade till hennes hus, och rusade in utan att ens knacka på dörren.

Veterinären tittade länge på Watkins, och konstaterade att han var döende. Han behövde vård omedelbart.

Bildkälla

03

De tog med honom till kliniken för en noggrannare undersökning. De upptäckte snart att hans hud inte var det enda problemet. Någon hade skjutit honom med luftgevär upprepade gånger, han vägde bara 15 kg och hade varit utan mat så länge så att hans inre organ höll på att kollapsa.

Bildkälla

04

Eftersom han var så undernärd hade hans ben inte kunnat utvecklas ordentligt. Han kunde inte stå upp, och ramlade ihop i en hög när han försökte.

Stephanie ville inget hellre än att rädda Watkins. Men samtidigt förstod hon hur illa det var, och ville göra det som var bäst för honom. Hon frågade veterinären vad hon trodde var bäst, försöka rädda eller avliva?

”Vi räddar honom”.

Bildkälla

05

Men Watkins hade en lång väg att gå. Strax efter att de tagit in honom fick han åka in akut för en operation och de trodde inte att han skulle komma ut levande. Men det gjorde han, och nästa dag var han starkare.

Bildkälla

06

I några veckor verkade det gå åt rätt håll, men en dag slutade han äta och gick ner ännu mer i vikt. De opererade in en slang för att mata honom, men den tuggade han bort. Återigen såg det mörkt ut för Watkins, men veterinärerna vägrade ge upp.

Bildkälla

07

Watkins har spenderat totalt 119 dagar på kliniken. Långsamt kämpade han sig tillbaka till livet. Buchanan County Humane Society skapade en Facebooksida för att finansiera hans veterinärkostnader. Mängder med donationer strömmade in och Watkins blev en riktig kändis. Idag har han över 12 000 följare på sin sida.

Bildkälla

08

Så småningom blev han stark nog att lämna kliniken. Den 11 juli i år fick han åka hem till Stephanie, tillbaka till den gata där han hittades 3 månader tidigare. Men den här gången hade han ett hem.

Bildkälla

09

Watkins har överraskat alla med sitt fantastiska tillfrisknande. Han hade fortfarande problem med sina ben, och Stephanie bokade en tid för att undersöka vad man kunde göra åt det. Men precis innan de skulle åka ställde sig Watkins upp och gick utan att ramla. Ingen kan förklara hur det gick till men Watkins ben hade läkt sig själv.

Bildkälla

10

Han har fortfarande en bit kvar innan har är helt återställd. Men varje dag gör han nya framsteg. Snart kommer han att vara lika frisk och glad som vilken vovve som helst. Förhoppningsvis kommer han glömma sin hemska start i livet.

Bildkälla

11

Trots allt han varit med om är Watkins en otroligt kärleksfull och snäll hund. När Stephanie har med honom på jobbet träffar han många andra utsatta djur, och han tycker väldigt mycket om kattungar. En gång tog Stephanie in en hel familj med katter som räddats från en husbrand och Watkins som hand om de små ungarna som om det var hans egna.

Bildkälla

12

Lycka till i framtiden lilla Watkins!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna