Mirakelkatten överlevde husbranden. Nu tröstar han andra sjuka djur på sjukhuset.

Katten Russell räddades ur en husbrand och fick allvarliga brännskador. Det var så illa så att veterinärerna först inte trodde att han skulle överleva.

Sedan över ett år tillbaka vårdas han på ett djursjukhus i Raleigh, North Carolina. – Det har tagit lång tid, men han har gjort ett mirakulöst tillfrisknande, berättar veterinären Alan Wilford för The Dodo.

Men Russell är mer än bara en patient på djursjukhuset. Han arbetar varje dag med att trösta andra sjuka djur. Trots att han fortfarande har en bit kvar innan han är återställd, och ständigt behöver vård för sina skador, vill han hjälpa de andra patienterna.

– Han är otroligt engagerad och vill träffa alla våra djur. Han vill bara vara med dem. Jag vet inte om han kan känna att andra djur har ont, men han verkar ha ett särskilt band med andra patienter, berättar Alan Wilford för The Dodo.

Bild: Facebook

 

Varje dag vandrar Russell fram och tillbaka på djursjukhuset. Han besöker de andra patienterna och lägger sig bredvid dem en stund.

Bild: Facebook

 

Många katter är ensamvargar och vill inte umgås med andra, men Russell är ovanligt social. Han tycker till och med om att gosa med hundarna på sjukhuset.

Bild: Facebook

 

Det finns en risk att Russell aldrig blir helt återställd igen. Men i så fall får han gärna stanna på djursjukhuset.

– Han har adopterat oss, berättar Alan Wilford.

Bild: Facebook

 

Personalen beskriver honom som en riktig rockstjärna och vill gärna att han stannar hos dem även efter att hans skador har läkt färdigt. Och det verkar som att det är precis det Russell vill också!

Bild: Facebook

 

Historien om Russell har spridits över hela världen och hyllas av hundratusentals människor. Jag tycker alla borde läsa om den här hjältekatten, vilket stor hjärta han har!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.