Misskött fågel rycker av alla sina fjädrar innan hon äntligen blir räddad.

Ägarna kallade henne Hobby och det var precis så hon behandlades också. De hade tröttnat på henne och den lilla kakaduan mådde bara sämre och sämre. Egentligen tror jag inte att någon fågel mår helt bra av att vara instängd. Men om man ska ha en fågel i fångenskap så är det extremt viktigt att man tar hand om den. Den behöver aktiveras och få kärlek. Man kan inte bara lämna fågeln i sin bur som någon slags prydnad. Men det var precis vad som hände med Hobby.

När en tamfågel får för lite solljus, frisk luft och kärlek mår de inte bra. Hobby började rycka bort sina egna fjädrar som en reaktion på den stress hon utsattes för. När hon tillslut blev räddad hade hon plockat bort varenda fjäder hon kunde nå. Dessutom stank hon av cigaretter och sopor.

Bildkälla

goja1

För en månad sedan kom hon äntligen till Tallgrass Parrot Sanctuary i Kansas. De arbetar med att hjälpa utsatta fåglar och det första de gjorde var att ge henne ett välbehövligt bad, massa färsk frukt och en stor yta att röra sig på.

Bildkälla

goja3

De bestämde sig för att ge henne ett nytt namn, för hon ska aldrig mer behöva vara någons hobby. Från och med nu är hon en familjemedlem och hennes nya namn är Javi.

Bildkälla

goja2

Redan efter några veckor i sitt nya hem mår Javi mycket bättre. Hon är nyfiken, glad och älskar att undersöka nya platser. Ingen vet om fjädrarna kommer växa tillbaka, men så länge stickar hennes nya matte små tröjor åt henne så hon inte behöver frysa.

Här nedan kan du se en film på Javi i hennes nya hem.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

We have decided to change Hobby’s name to Javi, (pronounced ”Ha vee”) since no living being should be someone’s hobby. She is becoming more confident and loves to explore as long as I’m close by.

Posted by Tallgrass Parrot Sanctuary, Inc on den 11 oktober 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna