Moas tax attackerades av okopplad hund – ägaren försvann från platsen: ”Slutade inte hugga”

Moa var ute på en av dagens promenader med sin tax Myra när de plötsligt blev attackerade av en annan hund.

Men i stället för att hjälpa till försvann den attackerande hundens ägare från platsen. Och hunden, ja den fortsatte att hugga.

Det var i lördags, den 11 september, som Moa och hennes hund Myra var på väg hem efter en promenad i skogen i Eskilstuna.

Plötsligt ser Moa hur en lös hund kommer springande rakt mod dem. Och innan hon hinner reagera händer det otänkbara.

Den lösa hunden attackerar Moas tax.

– Den började slita och hugga i min tax helt oprovocerat, säger Moa till Newsner.

Moa och hennes tax Myra blev attackerade av en okopplad hund på promenaden i Eskilstuna. Foto: Privat

Myra bet inte tillbaka, istället försökte hon bara fly undan den andra hundens gap.

– Jag försökte först få bort den andra hunden men det var helt omöjligt. Så då försökte jag i stället ta upp min hund från marken och lyckades men hunden fortsatte och drog ned henne på marken igen. Hunden högg vilt över hela henne, säger Moa och tillägger.

Fick upp sin hund i famnen

Efter många om och men lyckas Moa få upp sin hund i famnen igen.

– Hunden fortsatte då att hugga mot oss och bet då mig läppen så det började blöda, säger hon.

Moa är i chock, men inte bara över att hon och sin älskade hund blivit attackerade. Ägaren till den andra hunden lämnar platsen, mitt under tumultet.

– Jag hörde ägaren tyst ropa lite på hunden. Hon gör inget försök att ta tag i sin hund, utan jag ser henne då gå från platsen mitt under attacken. Jag tänker då att hunden kommer att döda min, för den slutar inte hugga och ingen kan hjälpa oss, säger Moa.

Men då kommer räddningen. En man kliver ut ur en bil och kommer till undsättning. Han får bort hunden och de tar skydd i hans bil. Och mannen skjutsar hem både Moa och hennes tax.

Väl hemma ringer Moa febrilt till olika djursjukhus för att få tag på en veterinär. Men de enda som hade tid att ta emot hennes tax akut var Bagarmossens djursjukhus i Bagarmossen.

– Vi åkte dit och veterinären sa att hon behövde opereras, sy och få dränering i såren., berättar Moa för Newsner.

Taxen Myra mår efter omständigheterna bra men är trött och mörbultad. Foto: Privat

Moas är glad att hennes hund överlevde attacken men säger att de fortfarande är mörbultade efter händelsen.

– Vi är fortfarande mörbultade efter händelsen och min tax Myra är väldigt trött.

”Fruktansvärt det som hänt”

För att varna andra för den attackerande hunden och dennes ägare delade Moa med sig av händelsen i en grupp på Facebook.

https://www.facebook.com/groups/30569838600/posts/10158464870948601/?cft[0]=AZXXG3ONOQM5anx2DIXedQQZ6y7oQQfItyNF2HcXK0cyo_hM7Uth9TqTtOEZDha43IPgcIi_GaLFekojODObAXadq4MXnqVKfQBkLLGTtWTNswbE0pWP7IYqMti-6dPy4kuAra5WmwQC0_MOMxcETwCN&tn=%2CO%2CP-R

Inlägget har fått stor uppståndelse och flera är bestörta över hur hundens ägare bara kunde gå från platsen och beklagar det inträffade.

”Det sägs att man ska alltid gå på den andra hunden inte sin egen om någon attackerar sin hund. ❤️ Jag hoppas ni får tag på den skyldiga och att din hund klarar sig oskadd ❤️, skriver en person i kommentarerna.

”Stackarn ❤️ och stackars dig ❤️. Jäkligt dåligt av hundens ägare, men en eloge för killen som stannade och hjälpte er 👍, skriver en annan.

”Fruktansvärt det som har hänt, lös hund 👎😡 vissa skall inte ha hundar överhuvudtaget. Bamsekramar till Er båda ❣️❣️, skriver en tredje.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som vållande till kroppsskada och brott mot lag om tillsyn över hundar och katter.

I nuläget är ingen misstänkt gripen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required