Möt JoJo. Golden retrievern som lugnar oroliga barn med tandläkarskräck.

För många människor är det tandläkarbesök förenat med känslor av oro eller obehag. Tanken på att sitta i stolen medan tandläkaren går loss med borren i munnen får faktiskt mig att rysa också, även om mina oroskänslor var betydligt värre när jag var barn. Men en tandläkarklinik kom med anledning av just patienternas oro på det kanske bästa sättet för att skapa en betydligt mer trivsam och lugn miljö. Möt golden retrievern Jojo – den hårigaste assistenten på tandläkarkliniken i Northbrook, USA.

Då de unga patienterna på kliniken i Northbrook i den amerikanska delstaten Illinois ofta var oroliga och nervösa inför sitt besök kom personalen på en riktigt fin lösning på problemet.

Sedan en tid tillbaka är nu golden retrievern Jojo medlem i personalen. Och denna fyrbenta tandläkarassisten är tränad för att kunna lugna och ge stöd till oroliga patienter.

FOTO: Pediatric Dentistry of Northbrook (Facebook)

”Många gånger behövde de här patienterna lustgas eller andra lugnande medel för att hjälpa dem slappna av. Men när Jojo kommer in med dem och sitter i deras stol blir de tröstade. De kan bara sitta och klappa henne medan de får sina tänder rengjorda. Hon gör ett bra jobb med dem”, berättar Veronica Renteria, som jobbar på kliniken, för The Dodo.

FOTO: Pediatric Dentistry of Northbrook (Facebook)

Och det märks verkligen tydligt hur barnen trivs i Jojos sällskap. De blir mer fridfulla och avslappnade när de får något annat att tänka på i stället för tandläkarens läskiga verktyg.

FOTO: Pediatric Dentistry of Northbrook (Facebook)

”När patienterna är väldigt oroliga eller rädda tenderar de att röra på sig en hel del. När JoJo är där går besöket mycket smidigare och fortare för dem. Och tandläkaren kan utföra arbetet så som det var tänkt”, säger Veronica Renteria.

FOTO: Pediatric Dentistry of Northbrook (Facebook)

Och Jojo själv verkar trivas utmärkt med sina arbetsuppgifter.

”Hon älskar att vara här. Hon är väldigt bra tränad och vet vad hon gör. Vi har alla så stor nytta av henne”, säger Veronica Renteria till The Dodo.

FOTO: Pediatric Dentistry of Northbrook (Facebook)

Klicka gärna på dela här under för att hjälpa till att hylla Jojo för det fina arbete hon gör för de små barnen!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna