Mötet mellan den döende mannen och den vilda hjorten har berört tusentals.

Latricia Thomas pappa var sjuk och hade inte långt kvar. Då kom en speciell besökare till deras hus och hälsade på.

När en familjemedlem drabbas av dödlig sjukdom kan det vara svårt att se de ljusa stunderna i livet. Latricias pappa var jägare och hade tillbringat mycket tid i skogen i sitt liv. När hjorten kom på besök vid fönstret såg han det som ett tecken.

Bildkälla

01

Hjorten tittade nyfiket på honom genom rutan en lång stund. Sedan gick han runt knuten och tryckte huvudet mot dörrhandtaget, som om han ville in.

Bildkälla

02

Latricia öppnade dörren och hennes pappa fick gå fram och hälsa på hjorten. Den var inte det minsta rädd utan nosade vänligt på hans händer. Pappan hade varit mycket svag en längre tid men fick nu ny kraft och var piggare än på länge.

Bildkälla

03

Bildkälla

04

Han berättade efteråt att han var övertygad om att det var hans pappa som kommit på besök, för att se sina barnbarn som han inte sett på 30 år, och för att ta med sig sin son till andra sidan.

Två dagar senare gick han bort. Men innan han dog sa han att hjorten skulle komma tillbaka ytterligare en gång. Latricia hade inte sett till den, men när hon visade bilderna från första besöket för pappans läkare visade det sig att hjorten hade varit där igen, precis innan pappan avled. Pappan vårdades hemma och läkaren hade sett hjorten utanför fönstret.

Historien om mötet mellan pappan och hjorten har nu spridits över hela världen. Latricia har till och med fått vara med i tv och berättat.

Bildkälla

05

Hon kommer alltid att minnas besöket och det är en historia som kommer berättas vidare i generationer och när Latricias barn blir äldre ska hon berätta för dem vad som hände när deras morfar gick bort.

Bildkälla

06

Hoppas att hennes pappa och farfar förenades där på andra sidan och att han får vila i frid.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna