Monster tejpade fast hundens mun med tejp – 537 dagar senare ser hon ljuset igen

Varning för starka bilder! 

När djur utsätts för våld blir jag alltid lika rasande! 

Men frågan är om inte detta passerat ännu en gräns. 

Då jag fick höra om det här fallet, som ett par djuraktivister upptäckte i Vietnam för ett par år sen, ja… man blir mållös.  

En hund hittades med nospartiet brutalt fasttejpad. Djurhjältarna som hittade henne misstänkte direkt att hon troligtvis hade tvingats leva under dessa tortyrförhållanden under en period. 

© Twitter/Viralsno

Det ofattbart utsatta djuret var obeskrivligt rädd. För den som bara tittar på bilden är det uppenbart att den lilla stackaren haft sin värsta stund i livet. 

© Youtube

Veterinärerna var tvungna att vara oerhört försiktiga medan de klippte av tejpen. Den hade redan trängt sig djupt in i skinnet på den stackars hunden. 

© Youtube

Smärtan måste ha varit fruktansvärd och fullständigt outhärdlig. Återigen: Vem gör något sådant?! 

© Youtube

När tejpen slutligen hade tagits bort gjorde veterinärerna den fasansfulla men inte helt oväntade upptäckten: Tejpen hade tagit sig genom både päls och skinn ända ner till benet. Men operationen var lyckad och således fick denna kvinnliga hund ett namn: Lucky. 

© Youtube

Så hjärtskärande detta! Men Lucky verkade åtminstone glad över att ha ätit sitt första mål mat på, ja ingen vet egentligen hur länge. Samtidigt var risken för inflammation väldigt stor. 

 
© Youtube 

Efter flera dagar mådde Lucky lite bättre. Vid sin sida hade hon djurvännerna som räddat henne undan den fruktansvärda situationen. Då kunde hennes läkeprocess också påbörjas. 

För tio månader sen såg hon ut så här, och det verkar som om såret är på väg att läka igen. Tack och lov!! 

Samtidigt kan man fortfarande se spår av den fruktansvärda skadan på Luckys nos. Men hon var redan mycket starkare och började då kela med sina livräddare. Om de inte hade hittat henne hade hon svultit till döds. Jag kan bara hoppas att de hittar monstret eller monstren som utsatte Lucky för detta, innan de gör något liknande igen mot hjälplösa djur!  

Efter 537 dagars rehabilitering på djurcentret i Vietnam blev Lucky adopterad av en ny, kärleksfull matte. Hennes nya hem finns i Tyskland, dit hon flyttade vid årsskiftet, skriver ARC Vietnam på sin Facebook-sida till den här videon. 

Hur kan människor behandla djur på det här sättet?! Vilka monster! Dela för att visa sympati för detta stackars djur – deras liv har också ett värde!!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.