Monstret högg av valpens svans – nu vill hundtränaren ha fast förövaren

I april i år hittades en söt liten golden retrivervalp vid sidan av vägen i Singapore. Men när de lyfte upp henne såg de någonting fasansfullt.

Den stackars hunden var inte alls i något bra skick, och hade allvarliga skador. Hennes svans hade huggits av, så nära kroppen det bara gick.

Hon togs genast till en veterinär och där man chockades över vad som gjorts mot den stackars valpen.

Facebook/ApolloChan

Hon fick namnet Shorty. Hon hade blivit brutalt misshandlad, och i hennes sår var det fullt av maskar. Shorty fick all den vård som hon behövde och lämnades sedan över till ett hundstall där hon fick bo tills någon ville adoptera henne, skriver Daily Mail.

Hundtränaren Sam Chan beslöt sig för att publicera bilder på den stackars hunden för att få tag i de monster som orsakat valpen all denna smärta.

Facebook/MuttsandMittens

Bilderna spreds som en löpeld över internet och det tog inte lång tid innan den hade delats över 3600 gånger.

Sam såg på såret att det var för ”fint” för att ha kunnat vara en olycka, någon hade med flit huggit av Shortys svans.

Facebook/BarkwayPetHealth

Hundstallet där Shorty bodde publicerade nyligen en video på henne där hon ser ut att må bra under omständigheterna och dricker mjölk ur en skål.

Snart kommer hon vara stark nog att få flytta till ett för evigt hem. Samtidigt utreds ärendet av Singapore’s Agri-Food och Veterinary Authority för att hitta förövaren.

Misshandel mot alla levande varelser är fruktansvärt, tack och lov för att det finns människor som är godhjärtade, utan dem hade Shorty antagligen inte överlevt.

Publicerat av Mutts & Mittens Community den 26 april 2017

Dela gärna för att uppmärksamma problemen med djurmisshandel, och önska Shortey all lycka till i framtiden!

 
 

Läs mer om...