Mor och son har varit ifrån varandra i 6 år – reaktionen när de återförenas går rakt in i hjärtat

17-åriga Malta har inte haft det lätt i livet. För åtta år sedan födde hon ett föl som fick namnet Winky. De levde tillsammans i ett par år och stod varandra mycket nära. Men sedan separerades de.

I sex långa år har de varit ifrån varandra – tills nyligen då en djurorganisation såg till att de kunde återförenas.

Tror du att de kände igen varandra? Här nedan får du svaret!

Sex år efter att Winky förlorat sin mamma blev han överlämnad till djurorganisationen ROAR i Australien. Anledningen var att hans ägare skulle flytta och inte kunde ta hand om honom längre.

Personalen hos ROAR forskade lite i Winkys bakgrund och hittade hans mamma hos en annan ägare. Men allt stod inte rätt till. De upptäckte att hon vanvårdades och bestämde sig för att omhänderta henne.

Men Malta hade det mycket värre än de kunde föreställa sig. Hon var mager, hade mask i magen och hade inte fått sina hovar eller tänder vårdade på mycket länge. Dessutom var hon mycket ensam.

ROAR såg till att ge Malta all den vård hon behövde. Och bäst av allt – de återförenade henne med hennes son Winky.

Men skulle hon känna igen honom efter alla år?

I filmen här nedan kan du se deras återförening. De ser lite chockade ut i början när de möts med stängslet mellan sig. Men vänta bara till de släpps lösa i hagen tillsammans!

Nu får de båda ta det lungt och vila upp sig. Malta kommer behöva vård resten av livet, och mor och son kommer att bo på en liten gård tillsammmas. 

Vad härligt att se att det blev ett så lyckligt slut på den här historien! Nu hoppas jag att de båda får leva ett långt och lyckligt liv!

Djurbibeln står på djurens sida.