Mosha fick benet bortsprängt av en landmina. 3 år senare ger läkarna henne livet tillbaka.

När elefanten Mosha bara var sju månader gammal hände det värsta tänkbara. Hon trampade på en landmina som sprängde bort hennes främre högra ben. Den vackra lilla elefantens liv såg ut att för alltid vara förstört och hon led av svåra smärtor. Men när en läkare vid namn Therdchair Jivacate fick höra om vilken fruktansvärd tragedi Mosha gått igenom insåg han att han var tvungen att agera.

Doktor Therdchair Jivacate arbetar som ortoped och har under en längre tid arbetat med världens första elefantsjukhus som finns i just Thailand. Där arbetar han med att vårda och hjälpa elefanter som skadat sig och när han fick höra om Moshas situation tvekade han inte en sekund på att ingripa.

Med hjälp av sitt team kom han att ta fram världens första benprotes för en elefant. En protes som nu underlättar livet för Mosha rejält och har gett henne möjligheten att gå normalt igen. I takt med att Mosha växer och blir äldre måste doktor Jivacate med jämna mellanrum ta fram nya proteser till Mosha för att belastningen på protesen ska bli rätt.

Tack vare doktor Jivacate och hans team har nu Mosha fått livet tillbaka och kan äntligen leva ett normalt liv igen. I videon nedan kan du se mer om Mosha och doktor Jivcate.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.