Möt afghanhunden Tea – en av världens vackraste utställningshundar

Afghanhunden Tea är en otroligt vacker hund. Tidigare i år postade hennes ägare, Luke Kavanagh, en bild på sin facebooksida för att visa upp henne – och bilden spreds till tusentals. Idag är hon en riktig internetkändis.

Men efter att ha deltagit i många hundshower, visats upp för mängder av domare och poserat för hundratals bilder så är det nu dags för Tea att gå i pension – och det innebär att hennes vackra päls kommer att klippas av.

”Oavsett om hon är naken eller draperad i de finaste sidenklänningar, så kommer Tea alltid att vara min drottning.” skriver husse Luke på Facebook.

Tea bor med sin husse i Sydney, Australien. Hon är van vid att få mycket uppmärksamhet och har vunnit flera tävlingar. Hennes långa vackra päls är verkligen otrolig.

Facebook

Redan innan hon fyllde fem år hade Tea vunnit nio medaljer.

Hon är även topprankad som en av de vackraste afghanhundarna i Australien.

Facebook

Även om Tea älskar att få uppmärksamhet och vara i centrum så finns det en sak som hon kanske har saknat. Att få vara en riktig familjehund.

Facebook

För innerst inne har denna drottninglika hund också en annan personlighet. En lite klumpig och busig sådan.

Facebook

Hennes husse Luke har nu bestämt att hon inte ska tävla mer – och då behöver hon inte heller sin långa päls. För även om den är fin så kan den vara lite i vägen när man leker i skogen, eller myser i soffan.

Tea hade inget emot att bli av med den. Faktum är att hon verkar älska livet som pensionär.

Luke berättar att hon är glad hela tiden.

”Hon älskar att vara pensionär. Hon har blivit helt galet glad. Det är precis som att hon har förstått att hon inte behöver vara en drottning längre och kan vara lite busig” berättar Luke för The Dodo.

Fast för Luke kommer hon alltid vara lika vacker, med eller utan sin päls.

”Oavsett om hon är naken eller draperad i de finaste sidenklänningar, så kommer Tea alltid att vara min drottning.” skriver husse Luke på Facebook.

Vad fin du är lilla Tea! Ha det så bra i ditt nya liv nu.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.