Möt japanske dykaren som besökt sin bästa vän, fisken Yoriko i 25 år

Möt Hiroyuki Arakawa. Han bor i Japan och har varit dykare sedan han var 18 år. I dag har han fyllt 79 – men älskar fortfarande havet och dess varelser lika mycket. 

Han tycker det är skönt att vara i vattnet eftersom han där kan stänga ute resten av världen.

På 17 meters djup brukar han säga hej till Yoriko – en fisk av arten kobudai som han hälsat på i omkring 25-30 år. 

– Jag skulle säga att vi förstår varandra. Det är ju inte så att vi pratar med varandra, men det bara kommer helt naturligt. En gång pussade jag henne, men jag är den enda personen som får göra det, säger han i ett filmklipp från Great Big Story

När han dök ner mot havets botten en dag upptäckte han att den stora fisken hade slut på energi och var dämpad. Efter ett tag upptäckte han att den inte kunde fånga sin mat på egen hand. 

– Jag gav henne omkring fem crabsticks varje dag i omkring tio dagar. Nu mår hon mycket bättre, säger Hiroyuki som är övertygad om att alla kan få ett djurs uppmärksamhet genom att mata den. 

© Youtube

– Jag vet inte om det faller sig naturligt just för en kobudai eller inte, men det finns helt klart ett speciellt band och ett förtroende mellan oss. Jag antar att hon vet om att jag hjälpte henne när hon var skadad. 

© Inhabitat

Och ny forskning att fiskar faktiskt kan känna igen människoansikten. 

– Forskarna visade fisken två olika bilder som föreställde mänskliga ansikten och tränade dem att välja en genom att spotta på den de valde ut. Sen bestämde sig forskarna för att göra det hela lite svårare. De gjorde bilderna svart-vita och ändrade deras ansiktsform. Man kan tro att fiskarna skulle tappa bort sig här. Men inte, de kunde återigen välja rätt ansikte, till och med med ännu högre noggrannhet: 86 procent, säger doktor Cait Newport från Oxford University till CNN enligt Bored Panda

Så fint! Dela om du också älskar människor som verkligen bryr sig om djuren! 

Publicerad av Djurbibeln.