Möt Matilda – katten som blivit hotellchef och charmar en hel värld

New York är en stad jag gärna besöker så ofta jag kan. Alla stora hus, den goda maten och de många sevärdheterna gör resan dit väl värd – men nästa gång har jag fått ännu en sak jag måste göra. Eller rättare sagt träffa.

Ett hett tips är att då checka in på Hotell Algonquin på Manhattan. 

Där finns nämligen en hotellchef med fyra ben. Katten Matilda.

Hotell Algonquin i New York har en rik historia. Hotellet öppnade sina dörrar redan 1902 men drygt 30 år senare, efter hundratals gäster besökt dess lokaler, skulle en något oväntad gäst komma gåendes in genom dörrarna.

En hemlös katt kom in på hotellet, och sedan dess har en katt alltid bott i deras lokaler. För sju år sedan skulle en ny katt checka in på hotellet. Hon heter Matilda.

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

Matilda, en Regal ragdoll-katt, hittades i en låda utanför ett djurhem och kunde sedan adopteras. Det var då Alice de Almeida, som är ansvarig på hotell Algonquin, fick syn på henne och bestämde sig för att hon skulle få bli nästa huskatt på hotellet.

Matilda har officellt fått titeln ”directFURR” på hotellet och övervakar lobbyn in i minsta detalj. Huruvida hon bestämmer mycket har vi svårt att säga – men av det vi vet om katter kan vi vara säkra på att hon säkerligen får precis som hon vill.

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

På morgonen tar hon sin vanliga tupplur vid incheckningen och runt lunchtid strövar hon omkring i lobbyn för att se till att allting är snyggt och prydligt.

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

När gästerna anleder, vanligtvis klockan tre varje eftermiddag, finns Matilda på plats för att välkomna dem och vara säker på att väskorna samlas på den lilla vagnen som ska upp till respektive rum. 

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

I lobbyn har Matilda fått sin egen plats där hon kan sova och övervaka vad som händer i lobbyn. Katten är väldigt uppskattad och gett många gäster på hotellet ett leende på läpparna.

Men frågan är om inte tuppluren är hennes favoritstund på jobbet.

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

När man är kattansvarig på hotellet behöver man även se till så att allting är i sin ordning och inspektera saker på kontoret.

Bildkälla: Facebook/TheAlgonquinCat

Matilda är elva år och snart kommer hon gå i pension. Efter sju år på hotellet kommer hon snart flytta in hemma hos en hotellanställd där hon kan njuta av pensionen på allra bästa sätt.

Härnäst kommer katten Hamlet ta över hennes syssla på hotellet – och Matilda kommer säkerligen ge honom en detaljerad utbildning i hur man sköter jobbet.
I klippet nedan kan du se mer av Matilda och hennes dagliga arbete på hotellet Algonquin i New York, vilken sötnos!

Jag måste bara åka hit för att träffa katten Matilda. Om du också tyckte den här katthistorien var härlig får du gärna dela den vidare til dina vänner.