Muskelsjuka Owens vänskap med trebenta hunden Haatchi charmar tusentals.

När lilla Owen föddes upptäckte man att han hade en extremt ovanlig sjukdom som påverkade hans muskler. Sjukdomen tvingade honom till ett liv i rullstol, och han hade konstanta smärtor i kroppen. Hunden Haatchi var bara en valp när någon band fast honom vid järnvägsspåret. Tåget körde på Haatchi och han blev allvarligt skadad. En månad senare fick han flytta in till Owen.

Det här är Owen. Han är 7 år gammal och har en mycket ovanlig sjukdom.

Bildkälla

owen

Sjukdomen heter Schwartz-Jampel och gör att hans muskler alltid är spända. De är mycket smärtsamt och gör att Owen inte har någon balans. Han måste sitta i rullstol.

Bildkälla

03

Det här är Haatchi. Han blev övergiven av sina förra ägare på ett fruktansvärt sätt.

Bildkälla

hund

Någon band fast honom vid järnvägen så att ett tåg körde över hans ena ben och svans. Trots det lyckades han ta sig från platsen och överlevde ensam i flera dagar innan han till slut räddades.

Bildkälla

teckning1

Haatchi fick amputera bort svansen och benet. Nu behövde han ett nytt hem, där han kunde bli väl behandlad. Han hade bara tre ben och lite svårt med balansen.

Bildkälla

teckning2

Det var Owens styvmamma som hittade Haatchi på en sida på internet där hundar söker nya hem. Så fort hon såg hans ögon visste hon att han skulle bo hos dem. En månad efter tågolyckan fick de ta hem honom och när Haatchi och Owen möttes föll de för varandra direkt.

Bildkälla

teckning3

Haatchi la sitt stora huvud i Owens knä och sen spenderade de resten av helgen tillsammans i soffan.

Bildkälla

02

Människor som såg dem tillsammans slutade fråga vad som var ”fel” med Owen. Istället fokuserade de på den fantastiska vänskapen mellan pojken och den trebenta hunden.

Bildkälla

01

Men historien slutar inte där. 2013 blev Owen och Haatchi nominerade till Friends For Life award, ett pris som delas ut till hundar som förändrats sina ägares liv på olika sätt. Haatchi vann och Owen fick ta emot deras priset inför en stor publik.

Bildkälla

pris

Idag är Owen 9 år gammal och fortfarande bästa vän med Haatchi. Här nedan kan du se en film om dem. Jag fick gåshud när jag såg det här. Vilken fantastisk vänskap!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna