Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mustafa räddades från en cirkus i Peru. Hur de behandlat honom vill jag inte ens tänka på.

I Peru finns det, som i Sverige, fortfarande vilda djur på cirkus. Trots att det i Peru numera är olagligt att ha vilda djur på cirkus så finns det vissa som ”håller sig undan radarn” från polisen. Istället för att åka på turné i de stora städerna så håller cirkusarna sig till de mindre byarna istället – allt för att polisen inte ska upptäcka dom.

Men som tur är finns ADI, eller Animal Defenders International som de heter, som jobbar för att stoppa cirkusägarna och rädda djuren. De har, i det här fallet, följt några cirkusar och dess utveckling under ett tag i Peru.

Tillslut blev det dags att gripa in. De var väl medvetna om att de skulle hitta djur – och gjorde det också.

Det här är Mustafa, en Puma från en cirkus i Peru. När han inte uppträdde fick han bo i en bil. Som ni ser själva så fick Mustafa leva ett liv långt ifrån vad han borde fått.

mustafa_2

– Det var den sorgligaste synen man har sett. Att se ett så vackert djur intryckt i ett hörn på en bil, sa Jan Creamer, chef på ADI, till Dodo.

mustafa_1

Puman Mustafa, och en fågel som heter Condorito var de sista djuren som räddades under ett projekt som ADI hade i Peru. Under hela projektet lyckades de rädda nästa 80 djur.

mustafa_3

På en annan cirkus räddades Hoover. En tiger som aldrig i sitt liv fått leva som en tiger ska. ADI hade vetat om cirkusen i tolv månader, och visste att de ursprungligen hade 12 tigrar. När de gjorde sitt ingripande fanns dock bara Hoover kvar.

Bilderna är Animal Defenders International egna.

mustafa_4

Vilda kattdjur är inte tillåtet att ha på cirkus i Sverige, som tur är. Men elefanter och andra vilda djur är fortfarande tillåtna. De hör inte hemma inom turistnäringen eller på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar nu regeringen att förbjuda vilda djur på cirkus.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
• Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

 

Läs mer om...