Mystisk låda lämnas på flygplatsen – 7 dagar senare bryts den upp och ingen kan tro sina ögon

Flygplatser runt om i världen är i ständig rörelse. Varje dag passerar tusentals människor med sitt bagage, där finns ton av gods som ska hanteras och för personalen gäller det hela tiden att hålla ögonen öppna för misstänkta föremål eller händelser.

Som i slutet av mars i år – då anställda på Beirut-Rafic Hariris internationella flygplats i Libanon fick syn på en mystisk låda utan märkning.

Lådan var 42 centimeter hög, hade några hål som borrats på sidorna och skulle transporteras vidare till Syrien.

Men bortsett från en flygfraktsedel med ett nummer var lådan helt omärkt.

Den saknade detaljer om såväl avsändare som mottagare och inte heller fanns andra dokument tillgängliga – varpå den snabbt blev intressant hos personalen på flygplatsen i Libanon.

Bildkälla: Animals Lebanon (Facebook)

I sju dagar stod den mystiska lådan och väntade i flygplatsens förvar utan att man kunde göra något. Till slut gav en domare tillåtelse att öppna och kontrollera innehållet… men ingen hade kunnat föreställa sig vad som kunde finnas där i.

Där låg nämligen tre små, levande sibiriska tigrar – uttorkade, svältande, täckta i sitt eget urin och angripna av larver efter att ha varit inlåsta i en alldeles för liten trälåda.

”Ingenting antydde att lådan skulle innehålla tigrar eller ens levande djur”, skriver djurrättsorganisationen Animals Lebanon på Facebook.

Bildkälla: Animals Lebanon (Facebook)

De tre tigerungarna hade kommit med ett flyg från Ukraina och skulle troligtvis fraktas vidare, och säljas, till ett zoo i Syrien.

Efter den hemska upptäckten krävde dock djurrättsorganisationen Animals Lebanon att djuren skulle hamna i deras vård – och med hänvisning till tigrarnas dåliga hälsa och välbefinnande utfärdade en domare ordern om att ungarna skulle släppas, skriver Telegraph.

Animals Lebanon flög genast in en veterinär för att undersöka tigrarna, som inte hade blivit vaccinerade och där dessutom bara en av tre ungar hade blivit chippade trots att alla enligt lag hade behövt vara det för att få transporteras.

Bildkälla: Animals Lebanon (Facebook)

Med kärlek och omsorg förbättrades tigerungarnas tillstånd – men läget var fortsatt riskabelt.

Sibiriska tigrar, som är listade av IUCN som en starkt utrotningshotad art, är hett eftertraktade på svarta marknaden och det zoo i Ukraina som sålde tigrarna krävde genast att få dem tillbaka.

”Stora kattdjur kan vara värda tiotusentals dollar på svarta marknaden. Ägaren kämpar för att få dem tillbaka, och vi kämpar för tigrarna”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

Bildkälla: Animals Lebanon (Facebook)

I början av maj kom så glädjebeskedet: myndigheter i Libanon hade beslutat att tigerungarna inte skulle skickas tillbaka till sin ägare utan stanna i fortsatt förvar hos Animals Lebanon.

”Tack för all er hjälp med att göra detta möjligt. Så många människor gjorde mer än tillräckligt för att göra rätt och för att tigrarna skulle hindras från att hamna på svarta marknaden!”, skriver Animals Lebanon på Facebook.

Det enda som återstår nu är beslut om att skicka ungarna vidare till ett skyddsområde för tigrar!

Titta på det här videoklippet om tigerungarna:

Hade det inte varit för djurrättsorganisationen hade tigrarna kunnat säljas på svarta marknaden och gå ett mörkt öde till mötes.

Dela vidare den här historien för att uppmärksamma alla på vilket otroligt jobb djurrättsorganisationer gör – och för att visa varför de måste få fortsatt stöd och hjälp för att rädda våra älskade djur!