När de räddar livet på den blinda prärievargen bjuder hon på en överraskning ingen räknat med.

När räddningspersonalen från Animal Rescue Team hittade prärievargen var hon väldigt illa däran. Inte nog med att hon var blind, hon hade dessutom överlevt en oavsiktlig förgiftning, ett fall på flera meter ner i en uttorkad flodbädd, uttorkning och otroligt nog även ett pistolskott i huvudet. Personalen tog hand om henne och skyndade tillbaka med den trötta och skadade prärievargen till sin sjukvårdsanläggning. Men kort därefter kom nästa överraskning.

Den skadade prärievargen var riktigt illa åtgången när räddningspersonalen kom in med henne till sin anläggning för att ge henne vård. Pistolskottet som träffat henne hade gjort henne blind, något som gjorde att hon inte såg var hon gick. Detta tros vara orsaken till att hon föll flera meter ner i en uttorkad flod.

Bildkälla: ANIMAL RESCUE TEAM, INC. (Facebook)

Hon hade dessutom blivit förgiftad när hon ätit vad räddningspersonalen tror var råttgift. Hon var dessutom rejält uttorkad.

Bildkälla: ANIMAL RESCUE TEAM, INC. (Facebook)

”Hennes tillstånd var så illa att hon slutade andas. Vi gjorde hjärt-lungräddning ända tills vi kom till veterinären”, skriver räddningspersonalen på Facebook.

Tack och lov hade hon hittats i tid och med hjälp av räddningspersonalens kärlek och omvårdnad lyckades hon långsamt återhämta sig under deras övervakande.

Men en morgon när personalen skulle städa hennes bur där hon bodde möttes personalen av en rejäl överraskning.

Bildkälla: ANIMAL RESCUE TEAM, INC. (Facebook)

Det visade sig att prärievargen hade fött fyra små ungar under natten. De små ungarna var friska och trygga vid sin modiga mammas sida.

Bildkälla: ANIMAL RESCUE TEAM, INC. (Facebook)

”Även om hon är blind är hon den bästa mamman vi någonsin har sett”, skriver personalen på Facebook.

Bildkälla: ANIMAL RESCUE TEAM, INC. (Facebook)

De små ungarna kommer att stanna med sin mamma tills de är tillräckligt stora och starka för att ge sig ut i det vilda på egen hand. Mamman själv kommer att få all den vård och det stöd hon behöver för att kunna ta hand om sina små ungar. Hon kommer sedan att flyttas till ett naturreservat där hon i lugn och ro kan leva sitt liv i trygghet, långt ifrån vapen och förgiftningar.

Jag vill passa på att sända en varm hälsning till personalen som ställde upp och räddade mamman och hennes små barn från den otrygga miljön hon befann sig i. Jag vill också skicka en rejäl styrkekram till den nyblivna mamman för hennes otroliga styrka och önska henne och hennes små ungar ett långt och lyckligt liv.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna