När Kevin hittades trodde ingen att han skulle överleva. Nu har han fyllt 4 år.

Kevin är en russian blue-katt som inte riktigt ser ut som alla andra katter. När han var liten övergavs han och hittades på en parkering – endast fyra veckor gammal. Kevin är född med vattenskalle och veterinärerna trodde inte att han skulle bli äldre än sex månader. Nu har sötnosen fyllt fyra år. Grattis Kevin!        

Vattenskalle, eller hydrocefalus, är ett slags vattenansamling i hjärnan som kan påverka synen, hörseln och hjärnans funktion.

När Kevin hittades ensam och övergiven var han bara fyra veckor gammal. En kvinna såg honom på en parkering och lämnade in honom till en veterinärsklinik – där en djurskötare förälskade sig i den annorlunda katten med en gång.

Ett foto publicerat av Kevin (@theadventuresofkev) Jun 14, 2015 kl. 5:05 PDT

– Jag blev varnad att han inte skulle leva längre än sex månader, om han hade tur, så jag borde inte fästa mig vid honom. Men jag sa till mig själv att även om han dog skulle jag ge honom all kärlek jag kunde, säger Kevins matte Tailah till Love Meow.

Kevin är halvt blind och döv och ”väldigt speciell”, enligt Tailah. Men han har aldrig verkat må dåligt eller haft några besvär och han älskar att gosa.

– Han är den gladaste, roligaste och dummaste lillen jag känner och jag är så glad att jag hade möjlighet att ge honom en chans i livet. En chans han tog tag i med båda tassarna och sprang iväg med, säger hon till Love Meow.

Kevin visade sig vara en kämpe, trotsade alla odds och motbevisade alla. Förra veckan fyllde han fyra år.

Grattis Kevin! Hoppas du får leva i många år till! Du kan se fler bilder på Kevin på Instagram.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.