Någon band och plågade Alexandras hund utanför affären – nu vädjar hon om allmänhetens hjälp

Familjen skulle bara in och handla lite snabbt på affären – och lämnade hunden utanför.

Men när de återvände 20 minuter senare möttes de av en skrämmande syn. Någon hade bundit fast och plågat hunden.

”Om någon har sett/hört någonting så vänligen kontakta mig eller polisen”, skriver ägaren Alexandra Dechanel på Facebook.

Det var under söndagen som händelsen utspelade sig i Varberg.

Medan ägaren Alexandra Dechanel var på jobbet så såg hennes mamma till att passa hunden. Runt 14-tiden tog mamman och Alexandras mormor med hunden ut på en promenad – och snart stannade de till vid mataffären Coop Breared i Varberg.

Men de hade aldrig kunnat förbereda sig på vad som skulle hända medan de var inne i affären.

”De var inne i butiken i ca 20 min, när de kommer ut så är det någon som har dragit ut min hunds Flexi-koppel (några meters hård och fast lina) och bundit hans framtassar ihop och sedan baktassar ihop med den linan så hårt att han inte kunde röra sig, samt snört linan tre varv runt hans hals och hängt upp honom på kroken igen”, skriver Alexandra Dechanel på Facebook.

Bildkälla: Alexandra Dechanel (Facebook)

När Alexandra fick höra talas om vad som hade hänt bestämde hon sig snabbt för att publicera ett inlägg på Facebook. Där vädjar hon om allmänhetens hjälp.

”Händelsen är anmäld till polisen som djurplågeri. Om någon har sett/hört någonting så vänligen kontakta mig eller polisen. Dela gärna detta inlägg”, skriver Alexandra i inlägget som på mindre än ett dygn har delats vidare över 18 000 gånger.

Som tur var klarade sig hunden från fysiska skador, men han har enligt Alexandra fått psykiska och traumatiserande besvär.

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare det här för att hjälpa Alexandra!