Någon hittade övergivna barnvagnen i parken – chockades av vad som låg där inne

Någon gick igenom en park i Skottland när personen noterade en övergiven barnvagn, med en filt över sig.

Personen kunde inte låt bli att tycka det hela var märkligt, så den bestämde de sig för att gå närmare och undersöka vagnen.

Men när personen lyfte på filten och kikade inuti låg där något som ingen hade väntat sig.

Man brukar ju prata om sommarkatter och på Newsner Djur har vi berättat många historier om djur som helt enkelt dumpas när ägaren tröttnat.

Jag kan inte nog poängtera hur oansvarigt detta är, du kan inte bara lämna ett försvarslöst djur någonstans i skogen och hoppas på det bästa.

I detta fall, hämtat från Skottland, blir det extra tydligt hur mycket utbildning och information som fortfarande behöver nå ut till människor som skaffar husdjur.

För vad än okunnighet och ignorans för ett djurs liv skulle annars kunna förklara att du lämnar två marsin ensamma i en övergiven vagn?

Övergiven barnvagn
Scottish SPCA

Den person som upptäckte dessa två små krabater trodde först inte sina ögon. Men när främlingen tittade ned i barnvagnen låg det två marsvin inbäddat i botten av vagnen, med dragkedjan fördragen.

De kunde förmodligen tagit sig ut om de hade velat, men det skulle trolige bara försatt dem i ännu större fara.

Hittades mitt i natten

Marsin hittades på natten, så deras räddare fick vänta tills nästa morgon för att ringa skotska djurräddningsorganisationen SPCA att komma och plocka upp dem. Stuart Murray, överinspektör på SPCA, tog emot samtalet. Han körde omedelbart ut för att rädda de övergivna marsvin.

Övergiven barnvagn
Scottish SPCA

”Detta var en mycket grym handling. Paret kunde lätt ha flytt från vagnen skadats eller till och med dödas av en bil”, säger Murray i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Vi är mycket glada över att de räddades innan de kom till skada.”

Murray tog med marsvinen till SPCA:s center i Edinburgh, där personalen gav sina nya gäster namnen Bramble och Blackberry. Båda mår bra nu, och kommer att tas om hand om tills någon vill adoptera dem.

”De kommer att stanna i vår vård tills vi hittar ett kärleksfullt nytt hem, som de förtjänar”, säger Murray.

Svarta marsvin
Scottish SPCA

Personalen på skotska SPCA är bestörta över att någon ens tänkte tanken på att överge dessa söta marsvin. Organisationen ber att alla som har någon information i ärendet att kontakta dem omedelbart.

Som ni säkert vet är marsvin mycket sociala djur och mår inte bra av att inte få bo tillsammans. Självklart håller vi tummarna för att Bramble och Blackberry får fortsätta att leva tillsammans i fortsättningen!

Gilla och dela gärna denna lilla historia om du också tycker att alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem – oavsett ras, form eller art!

 

Läs mer om...