Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Någon slängde ut katten från en bil i hög hastighet. Nu vill Christina ha tips från allmänheten.

Jag slutar aldrig bli förvånad över hur illa djur kan behandlas av vissa människor. Den här historien gjorde mig både ledsen och arg! Jag vill passa på att varna för obehagliga bilder längre ner i artikeln.

26-åriga Christina Eibakk och hennes familj var ute och körde med sin bil när de plötsligt fick se en liten kattunge i diket. Christina trodde först att katten hade blivit påkörd och stannade för att se om den fortfarande levde. Det gjorde den.

Men efter att ha tagit katten till veterinär insåg de den fruktansvärda sanningen.

Christina Eibakk och hennes partner hade varit och badat med barnen, men deras trevliga familjeutflykt skulle snart förvandlas till en mardröm. Hon körde på väg 289 mellan Svelvik och Mørk i norska kommunen Hurum när hon såg katten i diket. Kattenungens svans var avbruten och och de bestämde sig för att ta den till veterinär.

 

När de kom fram till djursjukhuset berättade veterinären att det inte såg ut som att katten blivit påkörd av en bil. Det såg snarare ut som att någon hade kastat ut katten från en bil genom att svinga den i svansen. Förmodligen i mycket hög hastighet.

Skadorna var så allvarliga så att de var tvungna att amputera bort svansen.

Christina berättar för norska TV2 att hon är chockad över att någon kunnat utsätta en katt för detta.

– Oavsett vilken typ av djur det gäller, tycker jag att det är omänskligt gjort. Det är fullständigt motbjudande, säger hon.

Det är just nu oklart om katten kommer överleva. Svansen är bortopererad och man väntar nu för att se om tarmen fungerar ordentligt. Om den inte gör det, kan det i värsta fall innebära att katten måste avlivas. Men om katten överlever vill Christina adoptera honom själv. 

Nu hoppas hon att polisen kan få tag på personen som gjort detta fruktansvärda, och vädjar om tips från människor som kan ha sett något. I ett inlägg på Facebook berättar hon om händelsen och inlägget har i skrivande stund delats över 4000 gånger.

Jag hoppas verkligen att katten överlever och får flytta hem till Christina! Och jag hoppas att polisen tar fast den hemska människa som gjort detta.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...