När du ser hela ansiktet på denna katt kommer du inte tro dina ögon

När jag först tittade på de här bilderna var jag övertygad om att någon haft roligt i något bildredigeringsprogram på datorn. Men när jag läste lite mer förstod jag att det var på riktigt. Hon har verkligen det mest häpnadsväckande utseende jag någonsin har sett. Och hon är verkligen hur fin som helst!

Katten Venus har blivit en superkändis på nätet på grund av sitt högst unika utseende. Hennes ansikte är nämligen uppdelat i två olika färger: den ena sidan är kolsvart medan den andra går i en mer orangegul nyans. Hon har dessutom varit med i National Geographic och olika tv-program. 

venuskatt2

Bildkälla

Venus har dessutom något så unikt som två olika ögonfärger. Det ena ögat är klargrönt medan det andra är blått.

venuskatt1

Bildkälla

Anledningen till hennes speciella utseende är inte riktigt klarlagd. En teori är att hon är en chimär, det vill säga en individ med celler från två genetiskt olika individer. Man skulle förenklat kunna säga att hon är två katter i en kropp.

Leslie Lyons som är professor at the University of California har lagt fram teorin om att Venus har en typ av DNA på sin svarta sida, och en annan typ av DNA på sin orangea sida, uppger Daily Mail

venuskatt3

Bildkälla

Tillståndet är på inget sätt farligt, men kan i vissa fall yttra sig på liknande sätt som för katten Venus.

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 15.34.01
venuskatt4

Bildkälla

Hennes högs unika utseende har fått stor spridning på nätet och hon har bland annat ett eget konto på Instagram samt en egen sida på Facebook med hundratusentals följare.

Och hon skriver viktiga saker på sin Facebook-sida (via mamma och pappa). Som exempelvis de här raderna, som Daily Mail rapporterat om: 

”Oavsett hur annorlunda du är – älska dig själv och alla dina perfekta imperfektioner! Vi alla har dem. Var sann mot dig själv och ändra dig inte för någon! Vi är alla unika. Våra skillnader är det som gör oss unika, vilket gör alla till en sort.”

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 15.32.58
venuskatt5

Bildkälla

Och även om det kan låta lite läskigt med en varelse som har två ansikten är Venus tvärtom världens snällaste katt. Hon älskar att kela och mer än något annat uppskattar hon en rejäl tupplur.

venuskatt8
venuskatt6

Bildkälla

Här leker Venus hemma och verkar ha det allmänt gott. 

Jag blev verkligen förälskad i Venus när jag såg henne och känner du någon som också skulle bli alldeles betagen av henne får du gärna dela det här vidare.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.