När hunden dör skickar flickan brev till Gud – när mamman får hem brev ”från himlen” får hon en chock

Fina händelser blir aldrig för gamla för att berätta, då de ger många glädje och hopp. Den här berättelsen är en sådan. Det var några år sedan det inträffade, men fortfarande sprids det på internet då det värmer så många hjärtan.

Jag pratar om det som hände en familj i USA, efter att deras fyraåriga dotter Meredith skrev ett brev till ”himlen”, när hunden dog.

Den 14 år gamla hunden Abbey var fyraårige Merediths bästa vän. De båda var jämt tillsammans, så när Abbey gick bort var det en stor sorg och saknad hos den lilla fyraåriga flickan, som ändå förstod att hunden hamnat i ”himlen”.

Enligt originalinlägget som delade berättelsen för några år sedan, så frågade fyraåriga Meredith sin mamma om de kunde skicka ett brev till Gud, så att han skulle kunna förena de två när hon kom till himlen.

”Snäll Gud, vill du ta hand om min hund?”

Texten i brevet är det som fått tusentals hjärtan att smälta:

”Snälla Gud, vill du ta hand om min hund? Hon dog igår och är med dig i himlen. Jag saknar henne väldigt mycket”

Brevet fortsätter:

”Jag hoppas att du leker med henne. Hon tycker om att simma och att leka med bollar. Jag skickar med en bild så att du vet att det är hon som är min hund. Kramar från Meredith”. 

Our 14-year-old dog Abbey died last month. The day after she passed away my 4-year-old daughter Meredith was crying and…

Posted by Suspended Coffees on Thursday, 26 December 2013

Brev från ”himlen” hamnade i brevlådan

Några dagar efter att Merediths mamma postat brevet till ”Gud” får familjen hem ett kuvert inlindat i guld i brevlådan. När mamman öppnade brevet, som visade avsändaren ”Himlen”, kunde ingen tro sina ögon.

”Abbey kom fram tryggt och säkert till himlen. Bilden du skickade var till stor hjälp då jag kunde känna igen henne tack vare den. 

Abbey är inte sjuk längre. Hennes ande är här med mig, precis som det finns i ditt hjärta. Abbey älskade att vara din hund.”

Brevet fortsätter:

”Tack för ditt fina brev och tacka din mamma för att hon hjälpte dig att få fram det till mig, vilken underbar mamma du har. Jag valde henne speciellt för dig”. 

Hela brevet som citerats av Facebooksidan Supended Coffees hittar du här.

Vi vet inte vem som skrev brevet, då det inte framgår, men oavsett vem det var så har personen ett stort hjärta. Det här hjälpte en liten flicka att hantera döden på bästa tänkbara sätt, dela gärna denna fina berättelse med andra.