Nästan ingen kan se hästen som döljer sig i bilden på grodan – kan du se den?

För ungefär ett år sedan förbryllade karikatyrtecknaren Dudolf hela nätet. Han ritade flera bilder där man skulle hitta ett speciellt föremål i en bild. Bland annat en där man skulle hitta en panda mitt bland snögubbar. Nöten som var så svår att knäcka blev som en viral tankenöt som alla ville dela med sina kompisar.

Nu har en ny bild likt pandan tagit över nätet, men den här gången är det inte Dudolf som ritat. Och det är en häst som man ska se på bilden.

Kan du hitta den?

Här är bilden i sitt originalskick. Det är en så kallad optisk illusion. I hästen ser du ju omedelbart en groda, eller hur? Men det döljer sig alltså en häst i bilden. Kan du se den redan nu?

grodan1
Facebook

För att göra det extra tydligt så kan du grodan inringad i blått här nedanför.

grodan2
Facebook

Nu ska vi leta efter hästen i bilden. Jag kan avslöja att hela hästens kropp inte är med, vilket ni kanske redan förstått. På bilden här nedanför är området där hästen finns inringat – och för att göra det enklare kan du titta efter hästens huvud och nacke.

grodan3
Facebook

Så, nu kanske du har sett hästen? Här är bilden i sitt original men med färg. Kanske blir det lättare då.

grodan5
Facebook

Har du hittat hästen ännu? Här nedanför kommer i alla fall den avslöjande bilden. Klicka för att se hästen.

hasten1
Facebook

Så, äntligen fick vi se hur den optiska illusionen fungerar. För mig tog det evigheter att se hästen som döljde sig i bilden. Hur gick det för dig? Så här i semestertider tror jag många kan uppskatta en sådan här liten tankenöt. Därför tycker jag vi delar vidare detta till alla våra vänner att klura på.