Nätets nästa steg: Sprider tandläkarens sjuka trofébilder och visar varför detta måste stoppas nu.

Walter Palmer är nog en av de mest hatade personerna bland djurvänner just nu. Han ska ha betalat runt 400 000 kronor för att få döda det omtyckta lejonet Cecil i Hwange nationalpark i Zimbabwe, och händelsen har fått stor spridning på nätet. Det är bra att vi tar upp och kritiserar troféjakt, men synd att det ska behöva krävas något sånt här för att få igång debatten.

Walter Palmer är en troféjägare och jagar för nöjes skull. Troféjakt är en lönsam industri som går ut på att rika turister betalar för att få döda stora djur, som till exempel lejon.

Bildkälla

imgur1

Han arbetar som tandläkare, är tvåbarnsfar och bor i Minnesota. Den första juli i år dödade han lejonet Cecil med pil och båge. Det var en lång jakt och tog 40 timmar från att första pilen träffade Cecil till att han dog. Nu sörjer hela världen lejonhanen.

Bildkälla

youtube1

”Han gjorde aldrig någon illa och var ett av de vackraste djuren att titta på” sa Johnny Rodrigues som arbetar på Zimbabwe Conservation Task Force till BBC.

Cecil är inte ensam om att bli dödad på det här sättet. Walter Palmer har många troféer i sin samling.

Här poserar Palmer med Sierra Nevada Bighorn Sheep, arten är utrotningshotad och det finns endast cirka 500 individer kvar i det vilda.

Bildkälla

bC8slSm

Bildkälla

gaZSsKe

Bildkälla

Ief0ZDw

Palmers trofébilder har spridits på flera forum på internet och tusentals människor har uttryckt sitt hat mot tandläkaren. Palmers hemsida har kraschat och han har tvingats stänga sin klinik. En protestlista har skapats och över 350 000 människor har skrivit på.

Han har till och med skjutit en noshörning. Alla arter av noshörningar är utrotningshotade.

Bildkälla

imgurnoshorning

Utanför Palmers klinik har människor placerat ut nallar för att hedra de djur som fallit offer för troféjakt.

Bildkälla

nalle

Palmer är långt ifrån ensam om att jaga djur för att få en trofé. Troféjakten på afrikanskt vilt omsätter enorma belopp, och ibland godkänns det även att utrotningshotade djur jagas. Det är inte okej att döda dessa djur för nöjes skull! Hjälp till att sprida det här och visa att det måste ske en förändring.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna