Nedkyld man höll på att dö i skogen – då räddade polishunden Max hans liv

Polishunden Max räddade livet på en äldre man som varit försvunnen i ett dygn. Nu hyllas han som en hjälte.

– Det är ju en otroligt skön känsla att hitta någon som är så nödställd som han är i det här läget, säger hans hundförare, Magnus Setthagen till Expressen.

Polishunden Max och hans förare Magnus Setthagen jobbade i fredags extra för att leta efter en äldre man som varit försvunnen i över ett dygn.

Polis, hemvärn och frivilliga hade deltagit i sökandet efter mannen runt Södra Ryd i Skövde. Han brukade gå promenader i området, men efter torsdagens promenad hade han inte kommit hem.

Vid 18-tiden fick Max vittring på något i skogen.

– Han är tydlig med det, för han ställer sig på bakbenen och drar jättedjupt med nosen och upp i luften. Han talar om för mig att här finns det någonting, säger Magnus Setthagen.

En bit in i skogen hittar Max mannen, som var kraftigt nedkyld men vid liv. Han låg i svår terräng och delvis i vatten. Magnus tog sig fram till honom och kallade på hjälp.

– Det är ju en otroligt skön känsla att hitta någon som är så nödställd som han är i det här läget. Och veta att vi kanske kommer att göra skillnad på liv och död här, säger han.

Under söndagen tackade mannens anhöriga alla som hade hjälpt till att söka. De berättade att mannen fortfarande var kvar på sjukhus, men höll på att återhämta sig.

Max har fått godis och märgben som belöning för lyckat jobb.

Stort TACK till hjälten Max som hittade mannen innan det var försent! Dela gärna denna underbara historia med dina vänner.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.